Voorlichting en handhaving zwerfafval bij RSG Lingecollege door AVRI

Door Jan Bouwhuis op donderdag 17 september 2015, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto. Blikvanger bij RSG Lingecollege sinds 2004 in gebruikBlikvanger bij RSG Lingecollege sinds 2004 in gebruik

Voorlichting en handhaving zwerfafval bij RSG Lingecollege Tiel

Eind september en in oktober wordt er op en rond de verschillende locaties van het Lingecollege in Tiel extra aandacht besteed aan het probleem van zwerfafval. De leerlingen van alle tweede klassen van het Lingecollege krijgen dan voorlichting van Avri. Daarnaast gaan handhavers van Avri na de herfstvakantie gedurende een periode extra controle uitvoeren op het verspreiden van zwerfafval in de omgeving van de schoollocaties. Leerlingen en andere personen riskeren een bon wanneer zij afval op straat gooien. De wettelijke boetebedragen voor het veroorzaken van zwerfafval bedragen € 70 voor jongeren onder de 16 en maar liefst € 140 voor personen van 16 jaar en ouder. Het Lingecollege informeert leerlingen en hun ouders/verzorgers in een brief over de komende acties.

Veel mensen ergeren zich aan zwerfafval. Het maakt dat straten er slordig uitzien en het geeft een onveilig gevoel. Ook is het ongezond voor mens en dier en zorgt het voor milieuverontreiniging. Helaas wordt er op de zogenaamde ‘snoeproutes’ van en naar het station en de winkels veel zwerfafval aangetroffen, zoals blikjes en snoepverpakkingen.

Avri doet de voorlichting en handhaving in opdracht van de gemeente. Gemeente en Avri benadrukken naar leerlingen dat je goed bezig bent wanneer je de eigen straat en stad schoon houdt en hopen dat voorlichten voldoende effect heeft. Maar wanneer er afval op straat wordt gegooid schrijven handhavers daadwerkelijk bonnen uit.

bron: AVRI

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights