Regionale lobby A15

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 22 september 2015, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL Regio Rivierenland, de samenwerking van tien gemeenten in het gebied, heeft adviesbureau Panteia opdracht gegeven voor de uitvoering van een uitgebreid onderzoek naar de verkeersproblematiek op de A15. Naast onderzoek naar de verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid wordt de betekenis van de A15 voor de regio in kaart gebracht.

Met het onderzoek wil de regio bij de minister aandringen op verbreding en veiliger maken van de A15. De gemeenten vinden de snelweg langs Tiel van groot belang voor het realiseren van de samen gestelde doelen op gebied van economie en logistiek, agribusiness, recreatie en toerisme.

De uitkomsten vormen input voor een lobbydocument dat de Regio Rivierenland gaat opstellen en de regering wil sturen. De onderzoeksresultaten en het lobbydocument worden begin 2016 verwacht. De gemeenteraden in de streek worden alle op de hoogte gehouden van zowel de start als de voortgang van het onderzoek.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights