Extra parkeerplaatsen Fabriekslaantje

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 29 september 2015, geplaatst in Openbare ruimte, Foto.

TIEL De raadscommissie Ruimte is accoord gegaan met het voorlopig ontwerp van de inrichting van het terrein langs het Fabriekslaantje. Het archeologisch onderzoek is afgerond en in april 2016 begint de bodemsanering en aansluitend de aanleg van het groen en een parkeergebouw.

Nabij de Havendijk komen op het terrein168 parkeerplaatsen op maaiveld niveau. Afhankelijk van de behoefte en het geleidelijk aan autovrij maken van de Waalkade kan er straks gestapeld geparkeerd worden. Openbaar groen komt er in de strook tussen de appartementencomplexen en het Fabriekslaantje.

De gronden zijn sinds december 2014 eigendom van de gemeente Tiel. Over de ontwerpprincipes is een gezamelijk akkoord bereikt tussen gemeente, bewoners en belanghebbende ondernemers.

zie ook:  http://detielenaar.nl/nieuws/video-archeologisch-onderzoek-aan-het-fabri…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights