Bruggetje over de stadsgracht: De Slinger

Door Walter Post op dinsdag 8 september 2015, geplaatst in Openbare ruimte. Bron gemeente Tiel. Ontwerpbureau wUrckBron gemeente Tiel. Ontwerpbureau wUrck

TIEL Er is al wat voorwerk verricht, met wat geluk heeft de stad komend jaar een nieuwe brug over de stadsgracht. De Slinger wordt de nieuwe naam, hij loopt van de hoek van de Veemarkt en de St.Walburgbuitensingel naar straathoogte op het Kalverbos.

Kort voor de zomer al werd de fundering gelegd, het getekende plan voor de brug is nu aan de gemeenteraad gestuurd. Bureau wUrck uit Rotterdam tekende het ontwerp, Haasnoot Bruggen uit Rijnburg gaat hem bouwen. De naam moet haast wel De Slinger worden: de brug maakt een leuk bochtje tussen de hoek van de gracht en het Kalverbos. Van de zijkant gezien oogt hij open, loop je erop, dat ziet het er geslotener uit doordat de lamellen van de leuning haaks staan op de kijkrichting.

Ten tijde van het corso wordt er een ponton gelegd op die plek, vijf jaar geleden al werd er een baileybrug tussen beide oevers gelegd die Kalverbos en Stationsbuurt verbond. De looproute is volkomen logisch, van stadsrand naar stadscentrum, en een waardevolle aanvulling voor wandelaars van en naar het centrum. 

Bron gemeente Tiel. Ontwerpbureau wUrckBron gemeente Tiel. Ontwerpbureau wUrck

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights