Nieuws uit Tiel, editie 3 december 2023

In deze editie:

– Kerstbomen in de gracht

– 2e dag geveltuinen aanleggen binnenstad

– Orange the World

– Kinderraad 2e installatie

Verlichte kerstbomen in de stadsgracht

De verlichte kerstbomen in de stadsgracht zijn zaterdag weer aangebracht. Hart van Tiel heeft samen met vrijwilligers van Stichting 4-Stromenland de vlotten gebouwd en te water gelaten. Vorig jaar zijn er blauwe vaten gebruikt maar nu zijn er mooie zwarte drijvers toegepast. De LED verlichting welke ook bij de corso mozaïeken worden gebruikt en de bomen zijn tot half januari te bewonderen.

Geveltuinen aanleggen

Vrijwilligers van Stichting Tiel CentrumXL en de vlindertuin De Zindering hebben zaterdagmorgen de recent aangelegde geveltuinen in de St. Agnietenstraat en Kloosterstraat van tuingrond en planten voorzien. De weersomstandigheden werkten niet mee, door de vorst waren er minder planten beschikbaar dan verwacht. De opkomst van 24 vrijwilligers was weer prima evenals het genieten van de pompoenensoep. Heel Tiel één grote vlindertuin is weer een stukje dichterbij. De gemeente is de riolering aan het vervangen in het oude centrum en bij de herinrichting komt er veel groen. Aannemer Heijmans is bereid geveltuintjes aan te leggen.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2023/10/450-plantjes-poten-in-geveltuintjes-heel-tiel-een-grote-vlindertuin/

Orange the World

Geweld hoort nergens thuis. Stop geweld tegen vrouwen en meisjes! Tiel ondersteunt de Orange the World-campagne van harte en nodigt iedereen uit om ook onderdeel van de oplossing te worden. Bied een luisterend oor, maak het bespreekbaar! Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. In Nederland sterft er elke 8 dagen een vrouw door geweld en krijgt 1 op de 5 vrouwen met partnergeweld te maken. Dit moet stoppen! Met de Orange the World-campagne wordt in meer dan 90 landen aandacht gevraagd voor de strijd tegen geweld tegen vrouwen. De Sint Maartenskerk en de Waterpoort worden oranje verlicht en er zijn diverse activiteiten. Hiervoor hebben Soroptimistclub West-Betuwe (initiator), Bibliotheek Rivierenland en gemeente Tiel met zorg en ondersteuning de handen ineen geslagen. Ook de horeca in Tiel helpt mee aan de bewustwording door bierviltjes van orange the World te gebruiken met daarop een qr-code voor info en hulp of ondersteuning. Hulp nodig? 0800-2000 je kunt ook chatten. Seksueel geweld? Bel 0800-0188 In geval van direct gevaar, bel altijd 112

Kinderraad

De bijeenkomst van de kinderraad op 27 november in de raadszaal. 5 kinderen die bij de eerste bijeenkomst niet aanwezig waren zijn alsnog geïnstalleerd door loco-burgemeester Dave Verbeek.

De kinderraad in Tiel bestaat uit 19 leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in Tiel. Zij zijn gekozen door klasgenoten en zullen een jaar lang de stem van de kinderen in Tiel vertegenwoordigen. Zij kunnen meedenken, meepraten en meedoen aan het verbeteren van de leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid in Tiel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights