450 plantjes poten in geveltuintjes: ‘Heel Tiel één grote vlindertuin’

Zaterdag 28 oktober zijn de eerste 450 plantjes aangeplant in de nieuwe geveltuintjes aan de Binnenmolentraat en Achterweg door de vrijwilligers van Stichting TielCentrumXL en Vlindertuin de Zindering.

Gemeente Tiel is de riolering aan het vervangen in het oude centrum en bij de herinrichting komt er veel groen. Aannemer Heijmans was bereid geveltuintjes aan te leggen als vrijwilligers van de StichtingCentrumXL en de Vlindertuin zouden inventariseren wie er allemaal een geveltuintje voor het huis wilde. Dankzij het winnen van de eerste prijs in de Groene Icoonproject Challenge van Provincie Gelderland kan de Stichting nu aan alle geveltuintjes-eigenaren biologische en insectenvriendelijke plantjes kado doen en ook nog eens helpen bij de aanplant ervan onder het motto: ‘Heel Tiel één grote vlindertuin’.

Video:

Fotoalbum:

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2023/08/binnenstad-tiel-wordt-steeds-groener/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights