Nieuws uit Tiel, editie 25 juli 2023

In deze editie:

– Kofferbakverkoop

– Protesten op Latenstein

– Overeenkomst woningen op Bleekveld

– Bouw Zijlstra van start

Kofferbakverkoop op de Kleibergsestraat

De Stadsfabriek Tiel organiseerde een kofferbakverkoop op de Kleibergsestraat. Monique van Doorn, ook betrokken bij de Wisselmarktkraam, was enthousiast over de belangstelling, ondanks een regenbuitje in de middag. Op 12 augustus volgt nog een verkoopdag. Het initiatief gaat uit van ‘De Stadsfabriek Tiel’, dé bruisende doe-plek voor nieuwe ideeën voor Tiel. Zij hebben een locatie, ‘broedplaats’, gevonden boven de Voedsel- en Kledingbank aan de Medelsestraat Op 3 september zal daar een opening zijn.​

Video:

Fotoalbum.

Protesten tegen woongebouwen op Latenstein.

Ondernemers en bewoners op Latenstein zijn bang voor het plan om 4 woontorens met 4 verdiepingen te bouwen voor ongeveer 350 arbeidsmigranten op het voormalig Duijts terrein. Zij vrezen overlast en waardevermindering van hun panden. Een 3 tal bijeenkomsten met de plannenmaker KaFra Housing heeft hen niet gerust kunnen stellen. Een 10 tal spandoeken zijn opgehangen en deze week komen er nog 10 bij. Op dit moment wordt het terrein gebruikt voor de tijdelijke opslag van woonunits. Mochten de plannen bij de gemeente ingediend worden is er een bestemmingsplan wijziging nodig en instemming van de gemeenteraad.

Overeenkomst voor woningen Bleekveld getekend

Kans op woningbouw Bleekveld in 2024 is groot. Woningen bouwen op het vroegere terrein van papier, lompen, metaalhandel en groothandel in huishoudelijke artikelen Jansen en drukkerij de Meerpaal op het Bleekveld lijkt nu echt te gaan gebeuren. Al meer dan 15 jaar was de Slokker Groep, die de grond bezit, regelmatig in het nieuws met concrete bouwplannen voor dit lelijke stukje van het Bleekveld, dat nu in gebruik is als parkeerterrein. Op 28 februari 2008 tekenden wethouder Willem Gradisen en Rick Laurens van Slokker een eerste overeenkomst. Nadien zijn de plannen meerdere keren gewijzigd maar de spade ging niet de grond in. Ondertussen is er wel archeologisch onderzoek uitgevoerd op dit in archeologisch opzicht kansrijke gebied. In de eerste helft van juli hebben de gemeente en Slokker opnieuw een concrete samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van 28 woningen, 23 huur en 5 koopwoningen. Juist het grote aantal huurwoningen maakt het waarschijnlijk dat de bouw in 2024 van start kan gaan. De bestemmingsplanprocedure om dit mogelijk te maken gaat binnenkort van start.

Op een deel van het terrein is afgelopen jaar een archeologisch onderzoek geweest. Op dat stuk terrein is nu (tijdelijk) een Wadi gemaakt en gras ingezaaid.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2021/04/plannen-voor-woningbouw-op-bleekveld-tiel-verder-uitgewerkt/

Bouw bedrijfsgebouw Zijlstra van start.

Na een wat lange tijd van sloop en bouwrijp maken van het voormalig terrein van Restaurant de Betuwe op Kellen aan de Hoog Kellenseweg is de nieuwbouw voor Zijlstra B.V. van start gegaan. De eerste heipalen zitten in de grond.

 

Zie: https://detielenaar.nl/nieuws/2022/01/terugblik-restaurant-de-betuwe-op-kellen-gesloten/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights