Nieuws uit Tiel, editie 31 augustus 2022

In deze deze editie:

– Appelpoptent

– Kookboek

– Nieuwbouw Ambulancepost

– Dijkwoningen bijna klaar

Inrichten Appelpop terrein van start.

Na 2 Appelpop loze jaren toch weer een bijzonder gezicht: Als eerste is de grote Appelpop tent maandag op de Waalkade geplaatst. Er moet nog heel wat werk verricht worden voordat vrijdag 9 september het feest ‘los’ kan gaan.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2022/08/laatste-loodjes-appelpop/

Nadere info vanuit de gemeente: https://www.tiel.nl/appelpop-2022

 

Kookboek van Tineke Langendijk

Tineke Langendijk werd in maart. jl. 80 jaar. Haar kinderen en kleinkinderen besloten om een kookboek uit te geven met de favoriete recepten van hun ‘Omi-T’ oftewel oma Tineke. Het werd een kookboek van / over haar leven vol met recepten die ze graag bereidde, tips, anekdotes, foto’s en met ruimte voor eigen aantekeningen. De recepten zijn niet origineel van de hand van Tineke zelf, het zijn ook recepten die ze kreeg van anderen, maar die ze zelf graag bereidt. Levensgenieter Tineke woonde lange tijd in Frankrijk en naast moderne recepten zoals vega-voedsel is de fijne Franse keuken natuurlijk rijk vertegenwoordigd.

Het kookboek is te koop bij de Boekenlegger in Tiel, de opbrengst is deels voor het goede doel dat de Boekenlegger sinds jaar en dag al steunt: het project Upendo Daima, dat straatkinderen in Tanzania een betere toekomst geeft.

Tineke is vrijwilligster bij de Boekenlegger, op een foto staat ze samen met haar collega en verkoopmedewerker Jan Rabbinge. “Praten over eten is altijd een gezellig gesprek”, aldus levensgenieter Tineke! (MdeL)

 

Start Ambulancepost aan Laan van Westroijen

De nieuwbouw van de ambulancepost Tiel op het kantorenpark Westroijen aan de Laan van Westroijen. Opdrachtgever is de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de aannemer Burgland Bouw. Deze week zijn de heipalen aangebracht. Op het terrein van 4400 m2 komen onder andere 8 standplaatsen voor hulpvoertuigen en trainingsruimte. Er kan een uitbreiding van nog 2 hulpvoertuigen komen.

De oude lokatie aan de Blomboogerd is een restant van de toenmalige brandweer Tiel.

 

Dijkwoningen Kop van Waal

De 10 vrijstaande dijkwoningen op het plan Kop van Waal aan de Echteldsedijk – Vijverberg worden ‘uitgepakt’, de steigers worden verwijderd en de woningen worden zichtbaar. De bouw is ruim een jaar geleden gestart en deze vormen de laatste serie woningen op het Vijverberg terrein.

Zie: https://detielenaar.nl/nieuws/2021/09/start-bouw-10-dijkwoningen-kop-van-waal-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights