Start bouw 10 dijkwoningen Kop van Waal Tiel

Synchroon en BAM Wonen zijn gestart met de bouw van tien riante en energiezuinige dijkwoningen in de Kop van Waal aan de Echteldsedijk in Tiel. Wethouder Ben Brink gaf 1 september onder toeziend oog van toekomstige bewoners en projectbetrokkenen, het officiële startsein. Hij nam plaats op de shovel en vulde met zand de dijk aan. De tien dijkwoningen vormen het sluitstuk van de groene klimaatdijk aan de Waal.

video:

 

De laatste fase van Kop van Waal bestaat uit 10 vrijstaande dijkwoningen. Deze woningen vormen de afsluiting van Kop van Waal richting de dijk en de daar achtergelegen uiterwaarden en de Waal.  De tien luxe, energiezuinige dijkwoningen met een woonoppervlakte van ca. 220 m2 zijn dusdanig gesitueerd dat ze een weids uitzicht hebben over de Waal en het natuurgebied de Kleine Willemswaard. Alle woningen worden gasloos gebouwd en voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van luchtwaterwarmtepompen en vloerverwarming. Naar verwachting worden de woningen medio derde kwartaal 2022 opgeleverd.

Op het voormalig Daalderop terrein komen totaal 107 woningen waarvan de bouw van de laatste 10 nu van start is gegaan. Tussen het bouwplan Kop van Waal en Latenstein zijn ook nog 43 woningen onder de naam ‘Redute’ gebouwd.

fotoalbum:

zie ook tekenen overeenkomst:  https://detielenaar.nl/openbare-ruimte/2017/11/historische-overeenkomst-reuvers-gemeente-tiel-voor-het-vijverterrein/

Start Kop van Waal:    https://detielenaar.nl/nieuws/2020/02/start-bouwproject-kop-van-waal-1ste-fase-in-tiel-oost/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights