Thius vervangt seniorenwoningen door nieuwbouw in Hertogenwijk

De woningcorporaties hebben de laatste jaren veel verbeteringen aangebracht aan hun huizenbezit en de woonomgeving in Tiel-West. Thius gaat nu aan de slag in de Hertogenwijk. Doel is de wijk te verbeteren en het woningaanbod beter te laten aansluiten op de veranderende vraag. Vanaf maart zijn een aantal verouderde seniorenwoningen gesloopt: 8 woningblokken aan de Hertog Willemstraat, Hertog Reinaldlaan en Janus Erasmiusstraat.

augustus 2022

Op de vrijgekomen terreinen zullen in aantal wat minder maar grotere en zorggeschikte woningen terugkomen. Zowel badkamer en slaapkamer krijgen bij de woningen aan de Hertog Reinaldlaan als de Janus Erasmiusstraat een plek op de begane grond. Bewoners die zorg nodig hebben kunnen daarvoor een beroep doen op het in de nabijgelegen De Vier Gravinnen aanwezige zorgaanbod.

Dit wordt gebouwd:

– Hertog Willemstraat: 8 eengezinswoningen
– Hertog Reinaldlaan: 15 multicategorale woningen (dat zijn woningen die zorggeschikt zijn, met de badkamer en slaapkamer beneden)
– Janus Erasmiusstraat: 9 multicategorale woningen

augustus 2022

Het eerste blokje aan de Hertog Reinaldlaan gelegen aan de kant van de Nieuwe Tielse weg blijft nog even staan. Die grond wordt gevoegd bij het terrein op de hoek Hertog Reinaldlaan – Nieuwe Tielseweg wat nu als gronddepot fungeert. Daar realiseert Thius in een latere fase het nieuwe wooncomplex met 40 appartementen met de voor de Hertogenwijk toepasselijke naam Hertog van Gelre. Alle woningen zullen gebouwd worden door bouwbedrijf De Vree en Sliepen en verhuurd worden via het regionale woningtoewijzingssysteem Woongaard. Volgens de planning zullen de eerste woningen op de percelen die recent gesloopt zijn maart 2023 klaar zijn.

Fotoalbum:

Meer info: https://www.thius.nl/media/1407/verhuurbrochure-augustus-2022.pdf

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights