Nieuws uit Tiel, editie 4 september 2022

In deze deze editie:

Mozaïek voorbereiding

– Waardering Reddingsbrigade

– Expositie monumenten verduurzamen

Opendag Zinder

– Verlichting Horecaplein

Voorbereidingen corso mozaïeken van start

Vrijdag en zaterdag zijn de voorbereidingen van start gegaan voor het leggen van de fruitcorso mozaïeken. Langs de stadsgracht is de verlichting aangebracht, hekwerk met reclame is geplaatst en op het Kalverbos is een ‘home’ ingericht. De mozaïekleggers gaan vanaf dinsdag 6 september van start. Zondag 11 september gaat de Betuwse Oogstweek van start met de ‘Appeltjesdag’. Er zijn dan wandel- en hardlooptochten en de prijsuitreiking van de fruitmozaïeken.

Waardering voor Reddingsbrigade Tiel

Wethouder Carla Kreuk heeft vrijdag in zwembad Waalslag waarderingen uitgereikt aan leden van de Reddingsbrigade Rivierenland Tiel. Dit naar aanleiding van hun inzet bij de overstromingen in het Zuiden op 13/14 juli 2021. Een herinneringsboek was er voor de leden die hebben meegedaan aan de beveiliging van de World Police and Fire Games 2022 te Rotterdam van 22 tot 31 juli 2022. Het herdenkingsschild voor inzet Limburg in juli 2021 is uitgereikt aan Martijn Muijen bestuurslid Waterhulp verlening. Conny van Beekum, Anne Maaike van Ledden, Geertje Beije en Martijn Muijen ontvingen de herinneringsmunt. Het herinneringsboek was voor Helian Loijer, Geertje Beije, Corrie van Sommeren, Anne Maaike van Ledden en Martijn Muijen.

 

Expositie monumenten verduurzamen

Een reizende tentoonstelling over het verduurzamen van monumenten in Tiel in de WoonWijzerWinkel is zaterdag geopend door wethouder Erika Spil samen met Stefan van Tongeren, algemeen directeur S-Tec (blauw), Fred van Dijk. vestigingsmanager WoonWijzerWinkel (geel) en Veronie Delmee, monumentendeskundige gemeente Tiel (met bril).

De tentoonstelling helpt historische- en monument eigenaren de mogelijkheden voor hun monument verder te onderzoeken.

De tentoonstelling is tot en met 16 september te zien in de WoonWijzerWinkel, Teisterbantlaan 1a, Tiel, dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17.00 uur en de eerste zaterdag van de maand van 9 tot 13 uur. De tentoonstelling is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Voor advies kunnen eigenaren en bewoners contact opnemen met de monumentendeskundige Veronie Delmee van de gemeente. Dinsdag 6 september is zij van half 2 tot half 3 aanwezig in de WoonWijzerWinkel. Ook is een flyer beschikbaar met praktische informatie over het verduurzamen van monumenten.

De WoonWijzerWinkel is een winkel met duurzame bouw- en installatieproducten. Inwoners van Rivierenland kunnen hier terecht voor advies. Meer informatie staat op www.woonwijzerwinkel.nl/rivierenland

 

Opendag Zinder

Zaterdag was er de open dag met gratis proeflessen en workshops in Zinder. Een deel vond plaats buiten op het John van Burenplein. Je kon kennismaken met de docenten, maar ook met de cursussen die worden gegeven in de disciplines muziek, beeldende kunst, theater, dans, musical, multimedia, lifestyle en design. Vanwege het 5 jarig bestaan was het een nóg groter feestje.

 

Verlichting Horecaplein

Op het Plein is extra verlichting aangebracht. De verlichting is in te stellen met verschillende kleuren en draagt bij aan een gezellige sfeer en meer veiligheid. Bij de herinrichting van de binnenstad ivm met de riool vervanging wordt ook beoordeeld of er meer verbeteringen noodzakelijk zijn.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights