Nieuws uit Tiel, editie 19 juli 2022

In deze bijdrage:

– Hitte

– Onderzoek Waalkade

– Biljarttoernooi

– Hoogste punt Beursplein

Hitte

De hitte op de extreem warme dinsdag heeft niet alleen overlast veroorzaakt. Langs de Waal was door de hoge temperatuur een aantal badgasten aanwezig op het Waalstrand. Een aantal onder een parasol en anderen in de schaduw van struiken. De runderen van natuurgebied de Kleine Willemswaard aan de Echteldsedijk kwamen af en toe ook afkoelen in de Waal.

In de binnenstad was het stil en verlaten. Bij Hart van de Betuwe was er door het personeel niet te werken in de keuken. Bij ijssalon Daisy’s konden de koelmachine’s het niet aan, waardoor zij ook moesten sluiten.

fotoalbum. Klik op een foto voor een vergroting

 

Onderzoek Waalkade

A.C.W. heeft een aantal dagen onderzoek verricht voor de volgende fase van de herinrichting Waalkade. Er is een voorlopig plan gemaakt om na fase 1 en 2 onder andere de Veerweg te vernieuwen. Om verrassingen te voorkomen zijn er proefsleuven gegraven om de ondergrond en loop van kabels en leidingen te onderzoeken. Vanaf eind september wordt er verder gewerkt.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2021/03/rigoureus-opknappen-waalkade-tiel-in-koelkast/

 

Biljarttoernooi

In het Moluks centrum Buah Hati is recent gedurende 3 weekenden een biljarttoernooi gehouden. De organisatie was in handen van de familie Talapessy samen met de houtgroep Kayu Nangka. Op de foto de oudste deelnemer, de 92 jarige Wim Molle, vader Okke van de werkgroep biljarten, moeder Nona al 12 jaar beheerder en dochter Nancy Talapessy.

Biljarten is een dagbesteding geworden voor de ouderen. Zo is ook dit biljartoernooi ontstaan. Mensen uit het hele land bij elkaar laten komen om hun passie te beoefenen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Hoogste punt woongebouw Beursplein

Het hoogste punt van het project Beursplein aan de Nieuwe Tielseweg is bereikt en door de bouwplaats medewerkers, bouwpartners en opdrachtgever Reales gevierd. De vlag was in de bouwkraan gehesen waarna een BBQ werd aangeboden.

Er worden 105 appartementen gebouwd waarvan 37 beleggers-huurwoningen. De bouw is begin 2021 gestart en de verwachte oplevering is 2e helft 2023.

Aansluitend aan het Beursplein worden meer woningen gebouwd, het Project RIO-terrein Brugstraat. Deze 23 woningen waarvan 10 huurwoningen staan aan de Nieuwe Tielseweg, Brugstraat en Tinnegieter.

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/03/nieuwbouw-beursplein-grote-vraag-naar-appartementen/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights