Nieuwbouw Beursplein: grote vraag naar appartementen

De verkoop van 104 appartementen op de plek van het huidige gebouw Beursplein (voorheen PGEM/Nuon) aan de Nieuwe Tielseweg begon afgelopen zaterdag met een voorlichtingsbijeenkomst in De Vier Gravinnen. Makelaar Rick Zeedijk gaf tekst en uitleg aan aspirant kopers.

Inmiddels zijn er al 25 inschrijvingen voor de nieuwbouw, in totaal komen er 104 woningen, verdeeld over twee gebouwen. Dat gaat naar tevredenheid, meldt Rick Zeedijk. “Bij 46 beginnen we met bouwen. En natuurlijk wanneer de definitieve bouwvergunning er is.”

Ontegenzeggelijk heeft het complex, een project van Reales en gebouwd door aannemer Ouwehand, van acht verdiepingen een grote aantrekkingskracht. De eerste inloop in De Vier Gravinnen zaterdag trok zo’n 325 bezoekers. “Voor een belangrijk deel senioren opzoek naar een appartement, maar ook jongere mensen, gezinnen”, aldus Zeedijk. Het project wordt in twee fasen gebouwd, totaal komen er 104 appartementen in. Eerst het gebouw op de hoek met de Heiligestraat, vervolgens een lager gebouw ernaast, op de plek waar nu nog enkele woningen staan.

Het is een opmerkelijke ontwikkeling in Tiel. In de vrije sector is het praktisch het enige project dat de komende tijd wordt neergezet. Alleen Kop van Waal in Tiel-oost is momenteel in ontwikkeling. Tegelijkertijd blijkt uit de forse belangstelling van senioren die graag kleiner of praktischer willen wonen, hoe zeer de vergrijzing toeneemt. Er komen zo weer wat woningen die worden achtergelaten in de verkoop. “De inschrijving is open tot 18 maart, daarna gaan we definitief kijken hoe de wensen en de beschikbaarheid overeenkomen. In eerste instantie hebben we al 90 procent van de eerste inschrijvers een appartement kunnen toewijzen. Is de bouw eenmaal mogelijk, dan wordt het gebouw Beursplein gesloopt en begint de ontwikkelaar heel snel.”

Opvallend is de aandacht voor detail in deze voorfase: zelden werd zulke uitgebreide en fraai verzorgde documentatie van de interieurs en aanzichten van een nieuwbouwproject op deze manier uitgereikt. Het is mogelijk een gedetailleerd beeld te vormen van ligging, ruimte en uitzicht van en in het gebouw. Dat overigens de naam Beursplein zal houden.

Architect Maarten Terberg van EVA architecten uit Utrecht zegt het als volgt: “De grootste uitdaging was een woonlocatie die past in de omgeving te ontwerpen, maar die toch éigen is. De oplossing was het gebruik van twee materialen: De begane grond en de eerste verdiepingen in baksteen, de hogere verdiepingen opgetrokken uit een gladder, steenachtig materiaal. Alles in warme, zandachtige kleuren. Het aantrekkelijke zit hem ook in de verschillende typen woningen, van 70 vierkante meter tot zo’n 138. In elk appartement zijn de ramen verdiepingshoog en de gevel is soms wel acht meter breed. Veel daglicht en een weids uitzicht zijn het resultaat. En dan is er ook nog veel buitenruimte, een binnentuin, groen rond het hele complex en een eigen parkeergarage ondergronds.”

meer info: https://reales.nl/project/beursplein-tiel/

  Het voormalig  PGEM – NUON – Beursplein gebouw

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights