25 jaar Vrienden Suriname Tiel en 2 containers hulpgoederen naar Suriname

Zaterdag hebben vrijwilligers van de stichting “Vrienden van Suriname” weer 2 containers met hulpgoederen geladen, onder andere ziekenhuisbedden en meubilair uit het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam, rolstoelen, verband, matrassen, schoolmeubilair. Deze zaterdag is bij de opslagloods aan de Papesteeg ook gevierd dat het 25 jaar geleden is dat vrijwilligers gestart zijn met het verlenen van hulp aan Suriname. Initiatiefnemer Will van Rhee heeft daarvoor recent een hoge Surinaamse onderscheiding ontvangen: Grootmeester van de ere-orde van de gele ster. Hij is benoemd tot Officier. Burgemeester Hans Beenakker kwam langs met bloemen voor van Rhee en een presentje voor alle ongeveer 20 aanwezige vrijwilligers, waaronder Gerrit Kool, de beheerder van de loods.

fotoalbum. Klik op een foto voor een vergroting. Tekst gaat door onder de foto’s.

In januari 1997, nu 25 jaar geleden, is een groep vrijwilligers gestart met het bieden van hulp aan de zieken en zwakkeren in de Surinaamse samenleving. Door de oprichting van de Stichting “Vrienden van Suriname” enige jaren later, kregen de activiteiten ook een wat meer formeel karakter.

Het afgelopen jaar was echter al een “kroonjaar” want vrijwilligers van de Stichting hebben in dat jaar 14 super grote  containers met hulpgoederen geladen en naar Suriname verscheept. Gesteund door de vele giften in de vorm van medische hulpgoederen, schoolmeubilair, kleding etc

De Stichting ondersteunt niet alleen haar eigen projecten maar ook tal van andere projecten in Suriname. Zo ook het project Light4DignityLive.

Mer info: : www.vriendenvansuriname.nl  of neem contact op met de beheerder van de loods  de heer Gerrit Kool, 0624361401

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/09/een-lintje-in-tiel-in-2020-will-van-rhee/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights