Laatste dag Maandagmarkt in Tiel

Van de maandag weekmarktdag was al weinig over maar is nu geheel gestopt. Groente en fruithandel Willie en Elly Willems uit Opheusden stopt na 30 jaar op de Tielse markt. Ook Henk van Mourik (78), de kramenman uit Geldermalsen, stopt met zijn werkzaamheden. Hij heeft 43 jaar de marktkooplieden van kramen voorzien. In het verleden waren dit ruim 100 kramen op het Plein, Varkensmarkt en Kleibergsestraat. De laatste jaren slechts 1 voor de Groente en Fruit handelaar op de Varkensmarkt. In feite is dit ook het einde van de maandag weekmarkt.

video:

Ondernemers uit de buurt waaronder Jacco van den Berg, Jos Meijers, Paul Zwaan en anderen, kwamen langs met een afscheids presentje. Jacco van den Berg heeft in het verleden zich via Hart van Tiel hard gemaakt voor een betere marktopstelling maar constateert: ‘Een nieuw tijdperk zonder markt op maandag. Ik denk dat de zaterdagmarkt een kwaliteitsverbetering nodig heeft meer versproducten maar de maandagmarkt komt nooit meer terug’

Ook de zaterdag marktdag trekt veel minder marktkooplieden en bezoekers. De gemeente Tiel heeft altijd het beheer over de markt gehad maar heeft de markt nu verzelfstandigd. De laatste marktmeester heeft in 2019 afscheid genomen (zie https://detielenaar.nl/nieuws/2020/01/marktmeester-hennie-rijksen-stopt/ ) Via ‘De Markt van Morgen’, onder leiding van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), wordt getracht de markt weer wat aantrekkelijker te maken. Op welke locatie dit moet gebeuren zijn de betrokkenen het nog niet eens. De horeca ondernemers op het Plein zien liever terrassen, de winkeliers in Waterstraat en Voorstad willen geen marktkraam voor hun etalage en de marktkooplieden staan liever niet op het John van Burenplein bij Zinder.

Zie voor het plan van aanpak: https://openarchivaris.nl/blob/67/aa/4789eed421da97fbe5893c66aec5.pdf

fotoalbum. Klik op de foto voor een vergroting.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights