Marktmeester Hennie Rijksen stopt

Hennie Rijksen (r) met marktkooplieden en familie.

Hennie Rijksen (66) is zaterdag 28 december gestopt als marktmeester van de Tielse warenmarkt. Vanaf 1985 heeft Hennie met tussenpozen deze funktie ruim 25 jaar vervuld.

video:

In 1974 is hij begonnen bij het voormalig woningbedrijf van de gemeente Tiel. In 1985 overgestapt naar de ‘reiniging’ waaronder ook het marktmeesterschap. Via de afdeling beplantingen werd hij in 2000 ingedeeld bij het Wijkteam. In 2014 kon Hennie met ‘keuzepensioen’ maar de funktie van marktmeester bleef hij vervullen, de laatste periode in dienst van Avri.

Per 1 januari 2020 levert de Avri niet meer de marktmeester in Tiel en daarom was 28 december de laatste dag met een door Hennie georganiseerde afscheidsbijeenkomst op de Vismarkt. Hoe het verder gaat met de warenmarkt is voor veel marktkooplieden nog een vraag. Een veel gehoorde opmerking is ‘weinig info en communicatie’.

Het is de bedoeling dat de markt zelfstandig als stichting onder leiding van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) verder gaat. Dit moet met een ‘marktmanager’ nu een definitieve invulling krijgen voor april 2020, de oorspronkelijke opzet was per 1 januari 2020. Er wordt al heel lang gesteggeld over de invulling van de markt. Er zijn tegengestelde belangen, de marktkooplieden willen meer richting centrum, mede door het vervallen van de parkeerplaatsen op de Waalkade, de horeca wil de ruimte op het Plein benutten voor terrassen en de winkeliers willen geen kramen voor hun etalage.

Het aantal marktkramen is de laatste jaren drastisch geslonken. Nu zijn er nog ongeveer 24 over. Er zijn al heel wat rapporten over de toekomst van de markt gemaakt. De gemeenteraad moet ook nog wat van de nieuwe opstelling vinden.

Het laatste rapport van maart 2019 ‘De Markt van Morgen in Tiel’ is te vinden via deze link:   https://raad.tiel.nl/bestuur/vergaderingen-commissie-ruimte_3634/agenda/raadscommissie-ruimte_25747/042b-de-markt-van-morgen-in-tielpdf_3026041.pdf

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights