Musical De Nacht van Flipje ivm 50 jaar Agnietenhof

Het 50 jarig bestaan van Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof is een feestje waard. Het idee van Rachel van der Schaaf om een musical te maken werd ruim een jaar geleden voorgelegd aan Agnietenhof directeur Ruud van Zuilen. Samen met een aantal profs en amateurs is een mooie familiemusical ‘De Nacht van Flipje’ gepresenteerd. Vrijdag 20 december de premiere en de laatste van 6 voorstellingen op zondag 29 december.

Een samenvating van het verhaal:

Meer dan honderd jaar geleden heeft een uitvinder – Alexander Heldring – vreemdsoortige experimenten uitgehaald met bessensap. Helaas voor hem en zijn goedmoedige assistent Ottho van Tiel leverde dat alleen maar een enorme explosie op… voor Alexander is er een standbeeld neergezet en van Ottho is nooit meer wat vernomen. Nu: de vader van Flip heeft het moeilijk. Zijn kleine fabriekje in bessensap staat op omvallen. En dat zou goed nieuws zijn voor de aanstormende politica Rita Grommer die van plan is om korte metten te maken met natuur en klimaat. Al dat rood, en al dat groen is haar een doorn in het oog. Geven vader Anton en zoon Flip het op? Of gaan ze de strijd aan?

Dan duiken Ottho en Alexander op… Blijkbaar heeft hun experiment toch wel iets opgeleverd. Met het geëlektrocuteerde bessensap van Vader Anton roep je bijzondere krachten in jezelf op. Maar misschien is Flip van zichzelf al een superheld?

Cast
Naast professionele acteurs Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar  en Theun Plantinga speelden ook een groot aantal amateurs uit de regio mee in ‘De Nacht van Flipje’.  Muzikaal leider Jeroen Sleyfer, choreografe Chiara Re en dit alles onder regie van Bruun Kuijt. Het script was van Dick van den Heuvel.

Half januari komt er een gedenkboekje uit over 50 jaar Agnietenhof.

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2019/12/van-bessensap-word-je-superheld-bij-50-jaar-agnietenhof/

Hieronder foto’s van de Premiere op 20 december en daaronder een album met foto’s uit de voorstelling.

 

Foto’s uit de voorstelling (klikken = groot)

Delen / liken wordt op prijs gesteld!

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights