944 aanmeldingen Dag van de Logistiek

KWC in Culemborg is op 4 oktober de startlocatie van de Week van de Logistiek in Rivierenland. De Roadshow met games en een escape room staat die dag bij de school.

Natuurlijk is er een korte opening, maar het belangrijkst zijn de honderden leerlingen die er kennismaken met de wereld van transport en logistiek. De aftrap is bovendien middels een livestream die dag te volgen.

Belangstelling

De belangstelling voor de Roadshow is groot: scholen uit het hele rivierengebied hebben bijelkaar 944 studenten aangemeld. Om opbouwtijd te besparen staat de roadshow op vier locaties, maar er doen veel meer scholen mee. Scholen met een klein aantal leerlingen reizen naar de truck vol games toe. Dat biedt meer game-tijd en minder op- en afbouwen. De Roadshow, uitgevoerd door Agency X, staat in Culemborg, Geldermalsen, Druten en Tiel. Op enkele scholen worden vooraf al gastlessen gegeven of maakt de voorbereiding voor de Roadshow deel uit van het lespakket.

Culemborgse ondernemers reizen, er is ook een truck bij, op 1 oktober naar Nijmegen om de trailer van Agency X op te halen en naar Logistics Valley Rivierenland te rijden. Logistics Valley Nijmegen heeft de roadshow namelijk een week eerder. Oorspronkelijk zou de Dag van de Logistiek immers starten in Culemborg, maar covid gooide roet in het eten. Na het rivierengebied gaat de roadshow-trailer naar Logistics Valley Liemers-Achterhoek. Ondernemers uit die regio komen de trailer op de vrijdag ophalen in Tiel bij het Lingecollege.

Gastlessen

Scholen en studenten snakken naar een evenement als dit: het is een mooie kans om de sector transport en logistiek aan hen te presenteren. Organisator ROC Rivor (samen met Logistics Valley Rivierenland) heeft inmiddels ook veel verzoeken liggen voor gastlessen op scholen door logistiekers. Dat hoeft niet per se in die week, het mag ook later zijn. Datzelfde geldt ook voor bedrijfsbezoeken, waar studenten erg benieuwd naar blijken Verder wordt logistiek Rivierenland gevraagd om een paar trekkers, die de trailer van de roadshow van de ene naar de andere locatie rijden. Wie nadere informatie wil, of medewerking kan toezeggen, kan contact opnemen met natasjavanduijn@rocrivor.nl

De Dag van de Logistiek Roadshow komt tot stand met steun van Provincie Gelderland.

voor de dag in 2019 zie:  https://detielenaar.nl/nieuws/2019/11/zesde-dag-van-de-logistiek-druk-bezocht/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights