Zesde Dag van de Logistiek druk bezocht

De zesde Dag van de Logistiek trok donderdag 31 oktober meer dan 500 scholieren en tientallen zij-instromers en docenten, ondernemers en bestuurders.

Gastheer was autobedrijf Van Tilburg-Bastianen (DAF) op bedrijvenpark Medel bij Tiel. Maar ook andere bedrijven stelden hun locaties open voor de leerlingen en zij-instromers. Uit de hele regio kwamen leerlingen zien en vooral ondervinden dat werken in de logistiek leuk is. Ze werden met bussen vervoerd, ook naar andere locaties. Bij elkaar deden 25 bedrijven en organisaties mee aan deze kennismaking met de wereld van transport en logistiek.

“Het gaat goed met de logistieke ondernemingen in Rivierenland, en daarmee groeit de behoefte aan goed personeel”, vertelde Frank Engelbart, projectmanager Logistics Valley-Rivierenland voorafgaand aan de officiële opening. “We kunnen elk talent goed gebruiken, instroom vanuit een opleiding of als zij-instroom, van MBO tot HBO, met en zonder vlekje, migrant of statushouder, het maakt niet uit. Meer dan 25 instanties en organisaties doen vandaag mee, Van Tilburg-Bastianen stelt zijn bedrijf open, de logistiek werkt prima samen.”

De opening ging met de druk op een grote rode knop, waarna de claxon van enkele trucks klonk. Voor die knopdruk waren op het podium Marian Alberts, directeur van ROC Rivor, Elfriede Boer, directeur van Werkzaak Rivierenland, Ben Brink, wethouder Economische Zaken van Tiel, Henny van Kooten, voorzitter van het speerpuntberaad Logistiek en Economie van de Regio Rivierenland en Johan Claassen, directeur van de Tielse vestiging van Van Tilburg-Bastianen.

Er komt een zevende Dag van De Logistiek, zo bleek: parkmanager Margaret van Diermen van Pavijen in Culemborg nam het stokje over van Claassen, namens de Culemborgse logistieke ondernemer.

Leerlingen van RSG – Mavo kwamen donderdagmiddag een kijkje nemen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights