Bouw zwembad Waalslag Tiel: stand van zaken

De nieuwbouw van het overdekte zwembad De Waalslag vordert gestaag. Nadat in november 2018 de overeenkomst is getekend zijn eind 2019 de werkzaamheden van start gegaan. Het officiële start moment van de bouw van het nieuwe zwembad  is op woensdag 22 januari 2020 verricht door wethouder Carla Kreuk en de heer Roelof Wind, directeur van bouwer Wind Design & Build. Beiden mochten ook weer aantreden bij het formele ‘hoogste punt’ op 5 juni 2020. Als alles mee zit kan er januari 2021 gezwommen worden in het zwembad met de nieuwe naam ‘Waalslag’.

Video:

In het nieuwe zwembad heeft een wedstrijdbad met zes banen, een peuterbad en een bad met beweegbare bodem voor doelgroepen. Het doelgroepenbad krijgt een speciale hellingbaan voor mindervaliden. Bij dit bad komt ook een rolstoelwisselplek. In het zwembad komen ook een glijbaan, duikplank en bubbelbad. Ook worden er een sauna en stoombad gerealiseerd. Naast een horecaruimte komt er een aparte ruimte voor verenigingen.

Als het nieuwe zwembad klaar is, wordt het oude zwembad Groenendaal gesloopt. Op die plek komt dan het parkeerterrein. Dit krijgt een milieuvriendelijke inrichting.

Hieronder  foto’s van werkzaamheden net voor de vakantie in juli en daaronder een overzicht van de eerdere werkzaamheden.

Klik op de foto voor een vergroting

Eerdere fotomomenten:

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2018/11/handtekeningen-voor-nieuw-zwembad-tiel-geplaatst/

https://detielenaar.nl/nieuws/2020/01/officiele-start-bouw-nieuw-zwembad-tiel/

https://detielenaar.nl/nieuws/2020/06/hoogste-punt-zwembad-waalslag-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights