Vlaggen bij Coming Out Day in Tiel

Vrijdag 11 oktober was het nationale Coming Out Day. Coming Out Day vraagt aandacht voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen. Na enkele toespraken hees Burgemeester Hans Beenakker de regenboogvlag bij het stadhuis. Daarna was het de beurt aan de wethouders om de regenboogvlag bij de locaties van het Lingecollege en het ROC te hijssen. Door de regenboogvlag te hijsen, laat de gemeente Tiel zien waar het voor staat. Het komende jaar werkt de gemeente en partners, onder andere de Roze Soos, aan de acceptatie en emancipatie van LHBTI-ers.

Activiteiten rondom Coming Out Day
Op zondag 13 oktober kunt u meedoen aan verschillende activiteiten. Deze staan allemaal in het teken van Coming Out Day.

10.00 uur: Kerkdienst in de Protestantse Kerk Drumpt, Burgemeester Meslaan 91.
11.00 uur: Filmvoorstelling ‘Mario’, Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof.
14.30 – 17.00 uur: Open huis Roze Soos, Meeslaan 2a

Tiel wordt Regenbooggemeente
De gemeenteraad heeft een motie aangenomen om Tiel uit te roepen tot Regenbooggemeente. Dit gebeurde in de vergadering van 18 september. Een Regenbooggemeente maakt zichtbaar aan haar inwoners dat LHBTI-ers erbij horen. En verplicht zich om de acceptatie van LHBTI-ers te bevorderen en hun veiligheid te waarborgen. Als proef zijn er panelen gemaakt om aan de komborden te monteren.

 

Bijeenkomst Stadhuis

RSG Lingecollege lokatie Rozenstraat

RSG Lingecollege lokatie Teisterbantlaan

ROC lokatie Voor de Kijkuit

Zie voor 2018:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/10/de-regenboogvlaggen-wapperden-in-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights