De Oogst is binnen, 18 extra kunstperen: gepeErsonaliseerd

Tiel had al 10 kunstperen, maar vanmiddag kwamen er 18 bij. De rijke oogst werd dan ook onder luid applaus begroet en daarna door velen bewonderd.

 

Vorig jaar begon Hart van Tiel met gepeErsonaliseerd. 10 kunstenaars zorgden voor een prachtige eerste editie. Dit was direct een succes. Dit jaar zouden er weer 10 peren bijkomen. Echter de corso had nog 18 kisten staan en toen rees al direct de vraag waarom niet gelijk 18 erbij. Het project sloeg aan: 17 kunstenaars hebben 2 maanden de tijd gekregen om hun werk te vervolmaken. Ook burgemeester Hans Beenakker mocht een peer beschilderen. En dat is gelukt. Nu heeft Tiel 28 kunstperen waar men mee voor de dag kan komen. Ze onderstrepen nog maar eens dat Tiel, dé Fruitstad aan de Waal is.

Zondag waren de peren tijdens koopzondag op de Voorstad promenade te zien. Nu staan ze weer in de etalage naast het pand van Stufkens, die overigens ook eigenaar is van het lege pand en Hart van Tiel die ruimte ter beschikking heeft gesteld. Over twee weken gaan ze naar het corso-terrein. Creatief Platform Tiel wil ze graag gebruiken voor hun evenementen en zo zullen de kunstperen menig evenement gaan aankleden.

De peren blijven eigendom van Hart van Tiel die ook initiator is van dit project. De kisten zijn echter van 4-Stromenland, financieel werd het project ondersteund door de Gemeente en de Rabobank.  En echt, 28 kunstperen op een rij, levert een heel mooi plaatje op.

zie ook: 

https://detielenaar.nl/kunst-cultuur/2017/09/expo-gepeersonaliseerd-tijdens-de-corsoweek/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights