Expo gepeErsonaliseerd tijdens de corsoweek

Door Jan Bouwhuis op woensdag 13 september 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL  Peer-Saam, It’s your own exPEARience, Tiels Peerke, Perden’do, Eeuwige Schoonheid, om maar een paar titels te noemen van de expositie gepeErsonaliseerd, De kunstwerken zijn door burgemeester Beenakker op 7 september onthuld op het Kalverbos tijdens de opening van de Corsoweek.

Hart van Tiel heeft in mei een oproep gedaan aan kunstenaars om een 80 cm grote kunststof peer te voorzien van hun kunnen. Dit leverde veel aanmeldingen op. Door loting zijn er 10 kandidaten geselecteerd. Zij hebben deze zomer ieder op hun eigen wijze de peer voorzien van een gepersonaliseerd uiterlijk.

De kunstwerken zijn in de corso periode allemaal te bewonderen in de binnenstad. Ondernemers zijn bereid gevonden om elke morgen de peren naar buiten te rijden en ‘s avonds ze weer een veilige haven te geven. Tot na het corsoweekend zullen de peren in ieder geval tijdens de openingstijden te zien zijn. Daarna worden ze eigendom van Hart van Tiel en zullen van tijd tot tijd opduiken.

Met de expositie gepeErsonaliseerd sluit Hart van Tiel op eigen wijze aan op het jaarlijks grootse evenement het Fruitcorso en trekt hiermee de lijn van het corso door, de stad in.

Volgend jaar hoopt Hart van Tiel de volgende 10 fruitkisten te kunnen voorzien van gepersonaliseerd fruit, zodat uiteindelijk alle 30 kisten die tijdens de corso door de binnenstad staan, nog meer bijdragen aan het corsogevoel.

Gepersonaliseerd is een van de projecten van subTiel, een initiatief van Hart van Tiel i.s.m. de Gemeente Tiel en de Rabobank.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights