Start inrichten Kalverbos voor de Fruitcorso mozaïeken

Een grote groep vrijwilligers is zaterdagmorgen begonnen met het inrichten van het Kalverbos en aanbrengen van verlichting langs de stadsgracht. Zaterdag 1 september worden de werkzaamheden afgerond. De opening zal donderdagavond 6 september plaats vinden. Het Fruitcorso is op zaterdag 15 september met de tentoonstelling op zondag en maandag.

 

Het Fruitcorso wordt traditioneel geopend na het leggen van de mozaïeken langs de gracht. Dat zal gebeuren op donderdag 6 september met het ontsteken van de lampjes.

Voorafgaande aan deze officiële opening wordt een traditie in ere hersteld: een lampionnenoptocht met kinderen door de stad. Het is alweer enige jaren geleden dat Stichting 4-Stromenland een dergelijke feestelijke tocht organiseerde. Een stoet met kinderen (en ouders) zal bij avondlicht met lampionnen en met een dweilorkest een route vanaf het Flipje & Streekmuseum door de stad lopen. De kinderen moeten wel begeleid worden door ouders, verzorgers. De stoet vertrekt vanaf 19.15 uur vanaf het museum richting Kalverbos. Inschrijven kan tot 2 september via de website www.fruitcorso.nl

De opening zal plaatsvinden door een druk op de knop door burgemeester Hans Beenakker en Rian Verwoert, voorzitter Stichting 4-Stromenland, waarna de lichten langs de gracht ontstoken worden. Daarbij zal er ook stilgestaan worden bij de naamswijziging: Fruitcorso, oogstfeest FruitDelta Rivierenland. De wijziging geeft de grote betrokkenheid van de regio aan met het corso.

Vervolgens worden de eerste, tweede en derde prijs bekendgemaakt. In totaal zijn er 22 mozaïeken, die de gracht omtoveren tot een prachtig schilderij. Het leggen van de mozaïeken begint dinsdag 4 september. Drie dagen wordt er van 8.00 uur tot ongeveer 22.00 uur hard gewerkt om iets moois neer te leggen. Donderdag om 17.00 uur moeten de kunstwerken klaar zijn. Er wordt gebruik gemaakt van zaden en van zo’n 50 verschillende soorten groente en fruit.

De openingsavond is voor iedereen gratis toegankelijk. Er is horeca en koffie wordt mogelijk gemaakt door de koffiejeep van kookwinkel Oostendorp. Dj Levi zorgt voor een feestelijke start van de 58e editie van het Fruitcorso.

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/04/feestelijke-aftrap-fruitcorso-van-de-veranderingen/

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights