Feestelijke aftrap ‘Fruitcorso van de veranderingen’

In de Agnietenhof in Tiel heeft Stichting 4-Stromenland donderdagavond de aftrap verricht van het 58e Fruitcorso. Een corso van de veranderingen, zo bleek uit de presentatie vol verrassende filmpjes en toespraken.

tekst gaat verder onder de video:

Zo wordt er voor het eerst een avondcorso gehouden met verlichte wagens. Tussen het middagcorso en Corso by Night wordt de corso-wielerronde gehouden. Dit evenement kent drie onderdelen en wordt gereden op het corsoparcours: prominenten, jeugd en profs van Metec. De organisatie is in handen van de Batauwers en wielerprofploeg Metec van Michel Megens. Om de toekomst van het evenement veilig te stellen zal er entree geheven worden. Voorzitter Rian Verwoert: ,,We zijn enorm blij met alle sponsors, maar we hebben meer fundament nodig onder het evenement. Daarom gaan we dit jaar starten, net als in het verleden, met een bijdrage te vragen aan de bezoekers. We hebben het dan over vijf euro, waarbij de kinderen tot en met 12 jaar er gratis in mogen.’’ Naast veranderingen zijn er ook onderdelen, die blijven zoals het Kindercorso en het FoodTruckFestival in het Kalverbos.

Burgemeester Hans Beenakker prees de organisatie: ,,Geweldig wat er allemaal gebeurd is. Ik verwacht veel van het avondcorso.’’ Hij kondigde een nieuwe actie aan: Corsovriendje voor een Tientje. De actie start in de maand juni en meedoen betekent automatisch donateurschap. Bovendien krijgen de deelnemers er veel voor terug: gratis entree parcours en tentoonstelling en een presentje. Voorwaarde is wel om het voor 1 september te verzilveren.

Ontwerpen

In totaal rijden er 15 september 18 wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens. De ontwerpen waren opgesteld in de foyer en trokken veel belangstelling. Buren probeert de titel te verdedigen met Oude besjes van het succesvolle ontwerpersduo Jochem Schoots en Dennis Voorendt. Buurmalsen-Tricht met Marijke van Beurden als ontwerper komt met Jokerface, terwijl Culemborg de historie induikt met De Culemborgse vrouwenopstand van 1650. Voor het ontwerp tekenen Thea van Daalen en Pieter Meeuwissen, ook al een vermaard corsoduo. Ook bij Kerk-Avezaath een tweetal, dat al een aantal jaren goed samenwerkt: Leon Gerritse en Tim van Dulmen met Deur d’n fabrique. Sjors Kessels is wederom de ontwerper van Drumpt en komt met Juwelendief. Echteld werpt zich in de strijd met drie hardlopers: Pow(d)erpoint van Theresa van Lavieren en Henco van Doorn. Prikkelend! Is de titel van de grote wagen van Geldermalsen, van Henk de Boom en Bert van Erkom-Mos.

Paul Zwaan (Maas en Waal) pakte vorig jaar de Teun Luijendijkprijs voor innovatieve wagen, ditmaal doet hij een gooi met Paddo’s. Susanne van Ommeren ontwerpt de wagen voor Maurik: Life Down Under. John van Beem zal proberen de eer van Neerijnen hoog te houden met Yin Yang Expierence. Tiel (Miranda de Vree en Femke Verhoeks) pakt uit met Corsowagen uit de oude doos. Henk en Janny de Jong gaan andermaal ontwerpen voor Zoelen met de fraaie titel: Inspiratie.

Bij de jeugdwagens verdedigt Geldermalsen de titel met Royal NL, van Bert van Erkom-Mos. Eliane Hulsink (Culemborg) blikt in de toekomst met e-Lissy World. David van Doesburg tekent voor Drumpt met Huisvogels. Sven van Wijk en Connie van Deick gokken met BinGooo op een hoge klassering voor Passewaaij. Ook een duo bij Tiel: Ferry Freriks en Marlous van Nuijsenborgh met Zeesterren. Zoelen gaat Ondergronds met Sjoerd Gunther, Ilja Huigen en Thom en Luc van Hemert.

Daarnaast werden de 22 mozaïeken gepresenteerd, die begin september aan de gracht worden gelegd door tal van clubs, verenigingen en scholen.

Foto’s presentatieavond:

Foto’s ontwerpen:  (Geldermalsen en Culemborg waren niet beschikbaar)

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights