Boomfeestdag met de Achtbaan in Tiel Oost

Woensdag 14 maart was het Nationale Boomfeestdag.

Leerlingen uit groep 7 van basisschool de Achtbaan plantten op deze dag bomen op de Vijverberg in Tiel-Oost. De eerste boom plantten zij samen met wethouder Melissen. Medewerkers van Avri begeleidden de kinderen bij het planten van de andere bomen.

De boomsoorten die de kinderen hebben geplant, komen allemaal van nature voor in Nederland en met name in de Betuwe: zoals zomereik, zwarte populier, esdoorn, verschillende soorten lindes en beuken, en verschillende soorten wilde en tamme fruitbomen. Er zijn zo’n 80 bomen geplant.

Waarom de Vijverberg?

Binnenkort worden in Tiel-Oost bomen gekapt om de aanleg van een wadi achter de Latensteinse Rondweg aan te kunnen leggen. In het Tielse bomenbeleid staat dat als bomen gekapt worden daar, indien mogelijk nieuwe bomen voor terug moeten komen. Dat noemen we ‘compensatieplicht’. Door nieuwe bomen te planten op de Vijverberg voldoet de gemeente aan deze compensatieplicht.

Tiel doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds enkele jaren organiseert Avri de Boomfeestdag, omdat Avri het beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.

 

zie ook 2017:  https://detielenaar.nl/openbare-ruimte/2017/03/boomfeestdag-wadenoijen-met-de-waayer-leerlingen/

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights