Boomfeestdag in Wadenoijen met De Waayer leerlingen

Door Jan Bouwhuis op woensdag 22 maart 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto, Video.

WADENOIJEN Woensdag 22 maart was de 60e editie van de Nationale Boomfeestdag. Leerlingen uit de combinatiegroep 7/8 van basisschool De Waayer uit Wadenoijen hebben op deze dag bomen op de Stationsweg geplant.
Wethouder Marcel Melissen hielp de kinderen bij het planten van de eerste boom bijgestaan door Luuk Boereboom en Inez Bregt. Medewerkers van Avri begeleidden de kinderen vervolgens bij het planten van de andere 31 bomen. Op school terug gekomen ontvingen de leerlingen een oorkonde.
Omdat de populieren aan de Stationsweg aan het einde van hun levensduur waren gekomen, zijn deze in januari 2016 gekapt. De leerlingen hebben 32 eiken planten. De eik is een duurzame boomsoort die jaren langer kan staan dan een populier en wel 25 meter hoog kan worden.

De gemeente Tiel doet al sinds 1969 mee aan de viering van de Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen en hun ouders op een positieve
manier te wijzen op de noodzaak om de natuur te respecteren en te onderhouden. Sinds vorig jaar organiseert Avri deze dag, omdat Avri het
beheer van de openbare ruimte uitvoert voor de gemeente Tiel.
voor video zie: https://youtu.be/KtdB6xbvgvE

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights