Rode Kruis aan Huis van start van servicepunt Thuiswonen

De succesvolle zomerschool voor senioren in Tiel heeft er een zusje bij, de winterschool. Ouderen kunnen er kennis en vaardigheden opdoen om vitaal en veilig te leven. Vrijdag 9 februari stond het thema weerbaarheid en veiligheid in huis op het programma. Het was tevens de start van het project Rode Kruis aan Huis.

Zeven vrijdagochtenden stelt het bestuur van voetbalvereniging Theole hun kantine beschikbaar voor de workshops die het servicepunt Thuiswonen samen met het Rode Kruis organiseert. De workshops over valpreventie, slaap en voeding zijn al geweest. Vanaf 16 februari staat valpreventie nogmaals op het programma en volgen de twee weken daarna nog instructieve lessen over beweging en ontspanning. Stond het onderwerp weerbaarheid en veiligheid in huis op de agenda. Een docent van het Rode Kruis vertelde in het algemeen wat je kunt doen tegen vallen in huis, het voorkomen van brand en het vergroten van je veiligheid door in en rondom het huis.

Rode kruis aan huis

Deze workshop was tevens het begin van een project waarbij opgeleide vrijwilligers van het rode kruis senioren thuisbezoeken, hun huis en directe omgeving inspecteren en dan concrete en praktische informatie geven om in eigen huis te voorkomen dat er brand uitbreekt, je kunt struikelen en iets breken vanwege de opstelling van spullen of de indeling en maatregelen nemen om te voorkomen dat dieven en oplichters hun slag kunnen staan. De deelnemers aan de workshop krijgen het inspectie- en adviesbezoek gratis aangeboden. Iedere Tielenaar kan echter ook om zo’n gratis bezoek van een deskundig opgeleide vrijwilliger vragen via de telefoon van het servicepunt Thuiswonen 088 700 4100.

Meer projecten

Het project vitaal ouder worden is een van de projecten van de stichting Servicepunt Thuiswonen. Het servicepunt geeft via het genoemde telefoonnummer antwoord op allerlei vragen op het gebied van gezond, veilig en prettig oud worden. Denk daarbij aan hulp bij woningaanpassing informatie over betrouwbare bedrijven die de gewenste aanpassingen realiseren, alarmsystemen en video systemen waarmee mantelzorgers met ‘hun’ oudere(n) kunnen communiceren. Het service punt weet alles over subsidiemogelijkheden en nog veel meer. Wat ze niet weten zoeken ze voor u op. Een ander project is ‘Auto Mobiel’. Vrijwillige chauffeurs brengen ouderen met hun auto van huis naar hun bezoekadres en na afloop weer naar huis tegen een bescheiden vergoeding. Meer info op www.servicepunt-thuiswonen.nl . Via het telefoonnummer kunt u zich ook nog opgeven voor de resterende workshops. Voor het programma en een lekker bakje koffie betaalt u 2,50 euro per workshop.

Theole

Voetbalvereniging Theole stelt niet alleen de kantine beschikbaar voor de workshops van de winterschool maar haakt ook in op het gemeentelijke beleid om hun accommodatie beschikbaar te stellen voor andere groepen. De kantine wordt regelmatig gebruikt door een kaartclub, ontmoetingsplek voor omwonenden en tal van andere activiteiten. Ook de terreinen zijn buiten de topmomenten voor de bijna 900 leden van de club beschikbaar voor groepen die wat meer willen bewegen. Speciaal voor ouderen gaat de club minivoetbal organiseren. Begin maart komen we daar met de Tielenaar uitgebreid op terug.

Video:

voor zomerschool zie:

https://detielenaar.nl/nieuws/2017/07/vierde-editie-van-zomerschool-voor-senioren-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights