Bouw corsowagen Neerijnen voor Fruitcorso Tiel

Door Bert Leenders op donderdag 31 augustus 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

Als het aan Neerijnen ligt zal het dit jaar weer een prachtig corso worden. De wagen van corsoclub Neerijnen, het corso waar je naar TOEKAN, ziet er ruim drie weken voor het corso zonder fruit al heel indrukwekkend uit.
Kers op de taart is een enorme rieten mand. Die moet hoog op de rug van een toekan plaats bieden aan een muzikaal mexicaans trio. John van Beem, die samen met Dik Kusters de wagen ontwierp, staat garant voor een perfect versterkt geluid. ‘Dit gaat heel mooi klinken’. Dik Kusters: ‘Iedere corsoclub kent zijn eigen accenten. In Neerijnen zoeken wij het in theater. Wij hebben de mogelijkheden niet om hele dure technische toepassingen te ontwikkelen en te gebruiken. Ons doel is vooral het vermaken van de mensen die naar het corso komen. Met levende muziek lukt dat uitstekend. Vorig jaar behaalden we nog de publieksprijs met ‘Die Fledermaus’. Die wagen was echt theater met de zang van Janine van Waardenburg en walsende paren in gepaste kledij op straat voor de wagen.’ Voorzitter Wilfred Clements laat trots de bokaal zien, die bij de publieksprijs hoort.

De directie van hotel van der Valk in Tiel volgt de bouw van de wagen met daarop drie grote toekans nauwlettend. De toekan is het beeldmerk van het concern. Dat verklaart de belangstelling. Na de corsotentoonstelling zal de wagen in zijn geheel nog even te zien zijn op het parkeerterrein van het hotel in Tiel. Daarna wordt alle bederfelijke materiaal verwijderd en worden de toekans geconserveerd. Eentje blijft er voorlopig in het hotel in Tiel, de andere twee gaan op reis langs de verschillende vestigingen van het van de Valk concern. Zij promoten de hotelketen maar ook het fruitcorso. Clements: ‘Dat maakt onze wagen duurzaam.’ In de hal op de grens van Varik en Heesselt is nog veel te doen. Toch kijkt iedereen al verlangend uit naar het moment dat de wagen de bouwloods uitgereden wordt en in volle glorie bekeken kan worden. Clemens: ‘Een heel bijzonder moment. Ieder jaar krijg je dan weer een brok in de keel en verschillende leden houden het dan niet droog“.

voor video item zie: http://tielenaar.nl/kunst-cultuur/video-bouwen-corsowagen-neerijnen-voor…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights