Toon Hermans Huis Tiel presenteert ‘De Smaak van het Leven”

Door Bert Leenders op maandag 6 februari 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws. Cornelie Biermans de Haan (r) en Ellen Hoenderop (l) van het Toon Hermans Huis TielCornelie Biermans de Haan (r) en Ellen Hoenderop (l) van het Toon Hermans Huis Tiel

In februari 2015 opende het Toon Hermans Huis Tiel (THHT) zijn deuren voor iedereen in het verzorgingsgebied van Ziekenhuis Rivierenland, die te maken heeft met kanker. Deze maand bestaat het inloophuis dus twee jaar. In die twee jaar is het THHT een onmisbare ontmoetingsplek geworden. Iedere week komen tientallen gasten voor informatie, een informatief gesprek, het ontmoeten van lotgenoten en het uitwisselen van onderlinge ervaring en het geven en ontvangen van steun naar gebouw De Bron aan de Lingedijk 58 in Tiel.  Veel waarde hechten de gasten aan het aanbod aan creatieve en / of recreatieve activiteiten of het volgen van yogasessies . De warme en veilige omgeving zorgt ervoor dat de gasten zich welkom voelen en uitzien naar hun wekelijkse ochtend of middag bij het THHT. Toch zijn er nog mensen die te maken hebben met de ziekte en het lastig vinden om de stap naar het THHT te zetten. Om meer bekendheid aan het THHT te geven maar ook om fondsen te werven, organiseert het THHT op donderdag  9 februari een benefietavond in De Agnietenhof.

Het idee voor de benefietavond kwam van Pauline Seebregts. Pauline: “Ik werd gebeld door Cornelie Bierens de Haan die samen met Ellen Hoenderop de dagelijkse organisatie van het THHT regelt. Cornelie vroeg mij of ik als verhalenverteller iets voor het THHT zou kunnen betekenen. Dat leidde tot het idee om met inzet van de muzen zoals verhaal, muziek en zang een evenement te creëren waardoor meer mensen kennis zouden kunnen maken met het werk van het THHT en er ook aan konden bijdragen. De benefietavond was geboren. Samen met Roemer Daalderop  en Cornelie benaderden we een aantal streekgenoten die ieder op hun eigen terrein naam gemaakt hebben in de wereld van entertainment en kunst. Iedereen die kon zij direct ja. We zijn er geweldig trots op dat we een avondvullend programma met veel variatie kunnen presenteren met regionale artiesten, die nationaal en zelfs internationaal bekend zijn. Allen doen belangeloos mee.” Erik van der Pol, bekend van TV Gelderland presenteert het programma en Roemer Daalderop verzorgt achter de coulissen de regie. Op de afbeeldingen hieronder vindt u een overzicht van de artiesten, musici en (klein)kunstenaars, die samen het programma vullen. Wanneer we dit 6 februari schrijven zijn er nog 50 plaatsen beschikbaar. Het zou mooi zijn wanneer de trouwe volgers van De Tielenaar er samen voor zouden zorgen dat de zaal donderdag 9  februari geheel uitverkocht is. U bent met partner, vrienden en kennissen van harte welkom. Voor meer info en kaarten bestellen: zie www. agnietenhof.nl. meer info over het ToonHermansHuis: www.THHT.nl   

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights