Arnhems naaiatelier ontfermt zich over Flipje Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 7 februari 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL  Maandagmorgen was een Arnhemse delegatie druk rond het beeld van Flipje op de Groenmarkt. Met meetlinten en notitieboekjes werd het Tielse fruitbaasje in kaart gebracht door Marjan Nielsen met assistentie van Anna Vinkenborg. Na deze eerste sessie wordt er een katoenen basispatroon gemaakt en komen de dames terug voor de laatste wijzigingen. Daarna komt de echte outfit.

Het landelijke nieuws van eind januari rondom Flipje heeft gezorgd voor een nieuwe ronde voor de modewedstrijd Flipje goes Fashion. Door de verlenging van de deadline tot 1 april a.s. wordt gehoopt op nieuwe deelnemers.

Dit was ook het geval bij dames uit Arnhem. Zij hadden geen weet van de modewedstrijd Flipje goes Fashion, welke in september 2016 was gestart. Maar nu hadden ze het trieste resultaat van de 1e ronde ( geen kostuums ingeleverd) gezien op Omroep Gelderland. Het oprekken van de inleverdatum was bij hen aanleiding om naar Tiel af te reizen en Flip de maat te nemen.

Marjan Nielsen,, afgestudeerd aan het bekende mode-instituut Cuppens-Geurs, is gediplomeerd coupeuse en lerares. Ze heeft haar eigen atelier en modevakschool Magnifiek Arnhem. Samen met een aantal cursisten gaat ze de uitdaging aan. Ze is gespecialiseerd met zgn. “moeilijke maten”, dus de afwijkende lichaamsbouw van Flipje moet voor haar geen probleem zijn.

Iedereen die ook de uitdaging aandurft en Flipje net zulke prachtige kostuums wil geven als Manneke Pis te Brussel, nodigen wij uit om deel te nemen aan de modewedstrijd Flipje goes Fashion. De 1e prijs is naast eeuwige roem, maar liefst 500 euro. Alle informatie staat op www.streekmuseumtiel.nl. Graag aanmelden als U/je mee wilt doen, omdat ook de pers ( ja zelfs landelijk) deze bijzondere modewedstrijd graag op de voet wil volgen.

 

voor foto item zie: http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/video-opmeten-flipje-tiel-goes-fashion

zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/flipje-tiel-goes-fashion

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights