Erepenning stad Tiel voor Karel Zwart

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 4 november 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL  Karel Zwart ontving uit handen van wethouder Marcel Melissen de ‘Erepenning der stad Tiel’. De Erepenning is een gemeentelijke onderscheiding, die wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt binnen de gemeente Tiel. De uitreiking was tijdens het afscheid van Karel Zwart als directeur van de Plantage in Twentietoe. Tijdens de bijeenkomst waren er optredens oa van ex-cultuur wethouder Willem Gradisen.
De heer Zwart heeft in Tiel gedurende zijn hele loopbaan bijgedragen aan de muziekcultuur in stad en regio. Zijn loopbaan startte al jong als succesvol slagwerker in de psychedelische band The Dream, voorheen Mother’s Love. Na het volgen van het conservatorium werd hij docent slagwerk aan de muziekschool Tiel en Omstreken. In 1992 zijn de muziekschool en stichting Kunstzinnige Vorming onder de naam ‘De Plantage, Centrum voor de Kunsten’ verder gegaan en werd de heer Zwart directeur. Hij heeft zich krachtig ingezet voor de koppeling van cultuur en het (basis-)onderwijs. Zwart was de drijvende kracht achter de opschaling van het cultuuronderwijs in het Gelders Rivierengebied. Als directeur van De Plantage heeft hij de samenwerking tussen verenigingen en bevolkingsgroepen op cultureel vlak bevorderd. Hij faciliteerde vanuit De Plantage tal van culturele initiatieven, zoals Idem Dito, Stallure, Elstars en de Boemeltjes. Zijn inzet voor de Tielse gemeenschap is van grote waarde en staat aan de basis van de nieuwbouw van het Cultuur Kwartier Westluidense Poort.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights