Presentatie RAR fotoboek Rivierenland 40 – 45

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 16 april 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Foto.

TIEL  Vrijdag was de presentatie van het fotoboek Rivierenland 40 – 45. Dit boek wordt uitgegeven door het Regionaal Archief Rivierenland en is geschreven door Drs. Sil van Doornmalen,  teamhoofd digitalisering & collecties RAR.

Na een voordracht van Peter Schipper over de periode 40 – 45 is het 1ste exemplaar door van Doornmalen overhandigd aan RAR bestuurder Ton van Maanen.

Rivierenland 40 – 45 is een beeldverhaal over de gebeurtenissen tijdens vijf bewogen jaren. Aan de hand van bijna 150 foto’s wordt een beeld geschetst van oorlog en het dagelijks leven in een zwaar getroffen gebied. Veel foto’s in het boek zijn nooit eerder gepubliceerd. Naast foto’s afkomstig uit de rijke collectie van het RAR en van erfgoedinstellingen in binnen- en buitenland zijn ook unieke en onbekende opnamen opgenomen uit particulier bezit. Mede door die inbreng is het verhaal van de oorlog, zoals beleefd door de inwoners van Rivierenland, nog ‘tastbaarder’ geworden. 

Het boek verschijnt in de bekende 40 – 45 reeks van uitgeverij WBooks te Zwolle en is voor € 24,95 te koop bij het RAR.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights