Herdenking 55 jaar Molukse Wijk Tiel

Door Jan Bouwhuis op zondag 17 april 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto. 1 minuut stilte1 minuut stilte

TIEL  Zaterdag was de eerste activiteit van een reeks, die gehouden wordt in het kader van het 55 jarige bestaan Molukse wijk in Tiel / 65 jaar Molukkers in Nederland. Na een eredienst in de kerk was er een bijeenkomst met herdenking in Buah Hati. Na 1 minuut stilte en een gezamenlijke maaltijd vertelden ouderen hun ‘verhaal’ over de reis en eerste jaren in Nederland.
De volgende activiteiten, georganiseerd door de jongerenwerkgroep Buah Hati, zijn:
– mei: Expositie
– juni: Maluku Tiel got talent
– juli: Sport & Spel
– september: Open event
– oktober: Pesta

De wijk bestaat van oorsprong uit 71 woningen in de Diderik Vijghstraat, Bischop Adelboldlaan, Willem van Kesselstraat en Lambert Hendrikstraat welke beheert werden door Domeinen. In 1978 zijn de woningen overgedragen aan SCW en recent gerenoveerd of vernieuwd. De bewoners kwamen in hoofdzaak van de woonoorden Elzenpasch en Schutsluizen. Dit jaar zijn 13 nieuwe gezinswoningen gebouwd op de plek van de afgebroken flat, welke officieel niet tot de Molukse wijk horen maar waar Molukse gezinnen wel een voorkeur krijgen. Er zijn zo’n 900 Molukse inwoners in Tiel. 

Woonoord 'De Schutsluizen' Grotebrugse GrintwegWoonoord ‘De Schutsluizen’ Grotebrugse GrintwegHoogste punt nieuwbouw, mei 1960Hoogste punt nieuwbouw, mei 1960April 1961 verhuizing naar 1ste woning door familie AyalApril 1961 verhuizing naar 1ste woning door familie Ayal1962 Molukse kinderen voetballen in de Did. Vijghstraat. Geheel rechts de oude Kerk en ontmoetingsruimte.1962 Molukse kinderen voetballen in de Did. Vijghstraat. Geheel rechts de oude Kerk en ontmoetingsruimte.13 nieuwbouw woningen Did. Vijghstraat13 nieuwbouw woningen Did. Vijghstraat

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights