Afscheid van Carla Daalderop

Door Walter Post op zondag 6 september 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws.

Carla Daalderop-Bruggeman (87) is deze week overleden. Ze was een Tielse keramiste, tekenaar en beeldhouwer die in binnen- en buitenland werkte. Haar vader, zakenman, was een van de oprichters van het Fruitcorso. Zij ontwierp er wagens voor en was ook anderszins nauw bij de stad betrokken, zette zich in voor menig doel: zo werden de glas-in-loodramen uit het nu verdwenen bejaardenhuis Westlede gered door haar inspanningen, ze zijn aangebracht in gebouw De Vier Gravinnen.
Haar familie en bekenden namen zaterdag 5 september afscheid van haar in de Ambtmanstuin, de overledene was opgebaard in de theekoepel. Als lid van de gemeentelijke monumentencommissie heeft ze gestreden om die tot Rijksmonument te laten benoemen. Mevrouw Daalderop wordt maandag begraven aan de J.D. van Leeuwenstraat. De rouwadvertentie vermeldt 6 kinderen en haar man, de laatste Daalderop in de directie van het bekende Tielse metaalbedrijf met zijn familienaam. Ze schonk enkele jaren geleden nog het Regionaal Archief Rivierenland de ontwerpafbeelding van het glas-in-loodraam dat het personeel van Daalderop de directie cadeau gaf, in 1955. Het sierde de vergaderzaal van de bedrijfsleiding. Maar ze zal vooral worden herinnerd als een bijzondere, krachtige en lieve vrouw met een grote belangstelling voor haar omgeving en stad.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights