Installatie Kinderraad 2017 Tiel

Door Jan Bouwhuis op maandag 25 september 2017, geplaatst in Politiek, Nieuws, Foto.

Maandagmiddag 25 september is in de raadszaal voor de 7e maal de nieuwe kinderraad geinstaleerd. Burgemeester Hans Beenhakker heeft de 24 leerlingen beëdigd. 12 scholen leveren vanuit groep 7 en 8 een leerling die via een verkiezing op de scholen zijn geselecteerd.

De kinderraad is in 2010 ontstaan op initiatief van scholen, scholieren en enkele Tielse raadsleden. De kinderraad is in het leven geroepen om de kinderen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met democratie, politiek en de werking van de gemeente.

Elke laatste donderdagmiddag van de maand komen zij na schooltijd in de raadzaal bij elkaar. Samen vormen deze gekozen kinderen een raad waarbinnen ze discussiëren over zelf ingebrachte agendapunten zoals pesten op school, overgewicht en verkeersveiligheid. Alle thema’s hebben betrekking op (de leefomgeving van de kinderen in) de gemeente Tiel.

De Kinderraad wil met de aangedragen thema’s, ook daadwerkelijk wat (gaan) betekenen voor de Tielse samenleving. Allereerst in hun klas, maar ook grotere initiatieven vinden uitwerking. De kinderraad werkt met een vaste jaaragenda zodat alle onderwerpen goed voorbereid kunnen worden.

Doel

De kinderraad is bedoeld om jongeren in een vroeg stadium te interesseren voor politiek en hen beter bij de politiek te betrekken. De Kinderraad kan advies geven aan de gemeenteraad over zaken die jongeren aangaan. Of plannen bedenken die voor jongeren van belang zijn. De kinderraad kan dan aan de gemeenteraad vragen deze plannen uit te voeren.

Deelnemers:

Floriant:  Erhan Demirel en Melisa Ergen

Stefanus:  Isa ter Horst en Maud van Hattem

Dagobertschool: Milan Kézér en Daan Jansen

Bataaf:  Jacob Winkler en Esmee van den Brink

Regenboog: Dejefeyno van Rijn en Esmee van Tintelen

Montessori:  Renée Pieterson en Eva-Sophie Wtenweerde

Moespot:  Sophie Bobeldijk en Liam Rudd

Molenwerf:  Alysa van Kesteren en Amir Addou

De Waayer Wadenoijen:  Danyéro Likumuhua en Kjell Westra

Prins Clausschool:  Rayyaan Chinig en Indy Kusters

Mauritsschool:  Milan Prijs en Majson Vito

PWA Centrum:  Lara Tselempaki

PWA  West:  Douae L’Bouny

Voor de installatie 2016 zie:  http://detielenaar.nl/politiek/installatie-kinderraad-tiel

 

Attentie (Dromenvanger) van de Wereld WinkelAttentie (Dromenvanger) van de Wereld Winkel

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights