D’66 valt uiteen

Door Bert Leenders op dinsdag 5 juli 2016, geplaatst in Politiek, Nieuws.

Robert van Galen en Liesbeth Rooders hebben besloten uit de D66 fractie te stappen, maar wel raadslid te blijven.  Op persoonlijke titel zetten zij hun raadswerk voort. In een persbericht laten de voorzitter van de partij Wouter van Lith de Jeude en fractievoorzitter Ton Zuidema weten dat het al lang niet boterde tussen de afvallige raadsleden en de overige drie fractieleden. Er is, zo delen zij mede, al langere tijd verschil van opvatting over de profilering en de stijl van optreden. Zij betreuren de gang van zaken en vinden het onjuist dat de beide raadsleden hun zetel niet teruggeven aan de fractie. Door het vertrek van de twee raadsleden uit de fractie komt de coalitie niet in gevaar. VVD, PvdA, CDA en D66 houden met 16 van de 27 zetels een meerderheid in de raad.  

Op de StadsTV kondigen de twee opgestapte D’66-ers aan in de komende maanden wat nadrukkelijker als politici aanwezig te zullen zijn in de Tielse gemeenschap. “Wij zijn al vele jaren lid van D66 en vinden het spijtig dat we na 20 jaar lidmaatschap  deze stap nu moeten zetten. We zijn raadslid geworden om de bestuurscultuur in Tiel te veranderen. Dat is ook de reden waarom D66 als landelijke partij is opgericht. Met name storen we ons aan de manier waarop de gemeente communiceert en de vele zaken die achter gesloten deuren behandeld worden”.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights