Geslaagde afsluitende avond jaarthema

Door Hubertien Stultiens op woensdag 25 november 2015, geplaatst in Politiek, Nieuws.

Woensdagavond 25 november vond de afsluitende avond plaats van het jaarthema van de Gemeenteraad. Het thema van 2015 was Wijk en Buurt.

Elk jaar kiest de gemeenteraad een thema, waarmee een werkgroep aan de slag gaat om het thema wat meer aandacht te geven. Vorig jaar was het thema bijvoorbeeld Senioren. Het thema van dit jaar, Wijk en Buurt, richt zich voornamelijk op burgerinitiatieven die de samenhang in de wijk of buurt vergroten. 

Tijdens de avond, die plaatsvond in de Beurs, werden verschillende initiatiefnemers in het zonnetje gezet. Zij kregen de kans om over hun initiatief te vertellen en aan te geven wat zij nog nodig zouden hebben van de gemeente. Zo vertelde één van de initiatiefnemers over de Aanschuiftafel in Tiel-Oost, maar waren er ook jongeren uit Kapel-Avezaath aan het woord om over hun plannen voor verlichting bij hun trapveldje te vertellen. Er zijn veel leuke en uiteenlopende initiatieven voorbij gekomen. Initiatiefnemers gaven wel aan behoefte te hebben aan een contactpunt bij de gemeente, waar zij terecht kunnen met vragen. Ook zouden zij graag snel toegang willen kunnen krijgen tot regelgeving rondom initiatieven. Na afloop van het plenaire deel was er dan ook veel contact tussen initiatiefnemers, politiek en ambtenaren. 

Eén van de onderdelen waarmee de Raadswerkgroep Wijk en Buurt burgerinitiatieven wilde stimuleren, was de Prijsvraag. Initiatiefnemers konden zich daarvoor aanmelden met hun initiatief. De jury, bestaande uit burgemeester Beenakker en de heer Buiting (ondernemer), koos in de drie categorieën het beste initiatief. De prijswinnaars zijn: het buurtfeest aan de Haaftenlaan (in de categorie: activiteiten tijdens Burendag), de beweegtuin voor senioren in Passewaaij (inde categorie: nieuwe initiatieven) en in de laatste categorie (bestaand initiatieven) heeft de aanschuiftafel in Tiel-Oost gewonnen. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights