Mooie schermen voor parkeren

Door Walter Post op donderdag 20 augustus 2015, geplaatst in Politiek.

Binnenkort in dit theater: de Tielse gemeenteraad gaat eind augustus beslissen over de manier waarop aan de invalswegen wordt verwezen naar parkeerplaatsen in de stad. Wij voorspellen: er gebeurt niets, de bestaande borden worden eventueel vernieuwd. Een meerderheid van de raad is daar voor. Nu gebeurt dat verwijzen kennelijk nog niet echt goed, en dat was reden om er in de raadscommissie Ruimte van eind juni nog een keer aandacht aan te besteden. Op tafel lag een bespreeknota, op basis waarvan de raad op 26 augustus een besluit neemt.

Dat heet dan een Parkeer Route Informatiesysteem, PRIS. Op de van gemeentepolitiek bekende, wat omslachtige manier wordt verteld dat er een paar mogelijkheden zijn. De eerste is gewoon wat borden neerzetten aan de invalswegen vanaf de A15, of via de Grotebrugse Grintweg wanneer je van Medel of uit IJzendoorn komt. Maak ze wat mooier, of duidelijker. Er is geld voor uit het Parkeerfonds, net als voor de volgende variant.

Je kunt ook videoschermen neerzetten, dat is mooi duidelijk en je kunt er allerlei andere informatie op kwijt, want er verandert in de stad nog wel eens wat, of er zijn wegen afgesloten. Reclame mag vast ook, je kunt er ook winkelacties op tonen. De suggestie van het bespreekstuk is om ook eens na te denken over een app voor op de smartphone. Maar dat lijkt minder verstandig: telefooon kijken en rijden kan gevaarlijk zijn.

In zijn wijsheid besloot de raadscommissie er een extra alternatief aan toe te voegen: niets doen. Serieus. Mooi bedacht, maar volkomen onnodig. Dat gebeurt namelijk al.  De bekende parkeerplaatsen zijn al bekend. Je hoeft straks alleen nog wat borden van palen te laten schroeven wanneer het jongste financieel debacle van Tiel, de parkeergarage op het Bleekveld, klaar is.

Raads- en commissiewerk is duidelijk voor liefhebbers van veel woorden. Maar ja, iemand moet het doen…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights