Kinderraad kiest naam voetveer “Pomona”

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 3 juli 2015, geplaatst in Politiek, Nieuws, Foto. Tiel, 28 mei 2015Pomona is de nieuwe naam voor voetveer Tiel – Wamel.Uit bijna 300 inzendingen vanuit het hele land heeft de Tielse kinderraad de naam ‘Pomona’ gekozen als nieuwe naam voor het voetveer Tiel-Wamel. Pomona is de Romeinse godin van de boomvruchten en komt ook voor in de beroemde verhalen van Flipje. De nieuwe naam past bij Tiel als fruitstad en we zijn dan ook erg blij dat de Tielse kinderraad voor deze naam gekozen heeft, aldus Roland van Vugt, directeur stadspromotie.De bedenkster van deze naam is mevrouw Emmie Nuyen uit Culemborg. Het was een nek aan nek race. De jury had de namen ‘Waalcrosser’, ‘Flipover’ en ‘Pomona’ voorgelegd aan de kinderraad, die ook het eerste lustrum vierde. Uiteindelijk ging de strijd tussen Flipover en Pomona, waarna Pomona nét meer stemmen haalde.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights