Wethouder Melissen Tiel neemt eerste straatstofzuiger van Avri in gebruik

Door Jan Bouwhuis op donderdag 30 november 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

De gemeente Tiel vindt een schone en representatieve binnenstad belangrijk. Daarom is ervoor gekozen om dit gebied op A-niveau te laten onderhouden door Avri. Om het kleine zwerfafval beter en sneller te kunnen opruimen gaat Avri met een straatstofzuiger werken. Donderdag nam wethouder Melissen deze in gebruik.

Veel mensen storen zich aan zwerfafval. De nieuwe straatstofzuiger verwijdert snel het zwerfafval uit de straten. De stofzuiger is fluisterstil en zuigt voorwerpen zoals lege blikjes, bladafval en hondenpoep op. Ook op moeilijk bereikbare plekken. Omdat de stofzuiger een elektrische motor heeft, komen er geen uitlaatgassen vrij.

Onderhoud op A-niveau

Avri onderhoudt de binnenstad in opdracht van de gemeente Tiel op beeldkwaliteitsniveau A. Dat betekent dat de binnenstad er over het algemeen netjes, schoon en verzorgd uitziet. Hier en daar kan korte tijd wat klein zwerfafval liggen, maar dat moet binnen afzienbare tijd worden opgeruimd. De beeldkwaliteitsniveaus zijn landelijk vastgelegd in een kwaliteitscatalogus. Zowel Avri als de gemeente Tiel gebruiken deze catalogus om regelmatig de kwaliteit van het werk te controleren.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights