70 fruitbomen voor scholen in Tiel waaronder Prins Maurits

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 28 november 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

Dinsdag zijn op het schoolplein van basisschool Prins Maurits aan de Wadenoijenlaan 5 fruitbomen geplant.

Heemraad van het Waterschap, Mathieu Gremmen en Wim van Baal, lid van de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen kregen hulp van een aantal leerlingen.

Je kunt geen appels met peren vergelijken, volgens de uitdrukking. Toch kan dat binnenkort op meerdere schoolpleinen in Tiel. 14 Basisscholen doen namelijk mee aan het project fruitbomen op schoolpleinen. Dit project is een initiatief van de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen. Waterschap Rivierenland werkt ook mee aan dit project.

“Begin dit jaar besloot de raadswerkgroep Wonderschoon Wonen om Tiel vol te zetten met fruitbomen. Tiel is tenslotte Fruitstad aan de Waal. Eén van de resultaten is het planten van 70 fruitbomen op Tielse schoolpleinen, geleverd door boomkweker Matthijs Cornelissen”, vertelt raadslid Wim van Baal van de raadswerkgroep. “Stichting Duurzaam Rivierenland heeft alle scholen gevraagd om mee te doen. 14 Basisscholen doen mee en eind november gaan leerlingen, ouders en leerkrachten aan de slag om de bomen te planten. We zijn heel blij met dit resultaat. We denken na over een vervolg volgend jaar.”

 

Stenen eruit – groen erin

Waar fruitbomen staan, kunnen geen stenen liggen. Het weghalen van stenen uit het schoolplein om fruitbomen te planten past heel goed in Operatie Steenbreek, waarin gemeente en Waterschap Rivierenland samenwerken. Met Operatie Steenbreek willen gemeente en waterschap bereiken dat er meer groen in de stad komt. De stad wordt dan niet alleen groener, maar ook aangenamer omdat bomen in de zomer voor verkoeling zorgen. En minder stenen en tegels zorgen dat regenwater rechtstreeks in de grond kan wegstromen en niet naar het riool. Dat helpt om wateroverlast te voorkomen. Ook inwoners kunnen daaraan meehelpen.

Op www.hohohoosbui.nl staan tips en suggesties.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights