Heropening Oosthonk Tiel en gedenkteken voor Jan Groenhuijzen

Door Jan Bouwhuis op maandag 27 november 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Zaterdag 25 november was een bijzondere dag voor wijkcentrum Het Oosthonk. De afgelopen maand onderging de toegang van wijkcentrum Het Oosthonk een ware metamorfose. Het gehele vooraanzicht is op de schop gegaan en is met man en macht gewerkt aan een open en toegankelijke entree.

In de nieuw aangelegde voortuin van Het Oosthonk is een plek ingeruimd voor een herdenkingsmonument voor Jan Groenhuijzen, medeoprichter van lokale politieke partij ProTiel. Hij heeft zich jarenlang als politicus ingezet voor de Tielse gemeen-schap en was een van de voorvechters voor het behoud van Het Oosthonk in een tijd dat de toekomst van het wijkcentrum onzeker was.

Burgemeester Beenakker onthulde samen met Joke Groenhuijzen een natuurstenen tafel ter herinnering aan Jan Groenhuijzen. In deze tafel zijn drie termen aangebracht: gelijkheid, verbinding en saamhorigheid. Begrippen die Jan Groenhuijzen hoog in het vaandel had. De stenen tafel staat tussen twee bankjes met daarnaast twee hoogstamfruitbomen. Samen vormen ze het decor van de nieuwe entree van Het Oosthonk. Tevens is onderdeel van de metamorfose de aanleg van een klein fruitboomgaardje.

Dit project was een coproductie van bestuur en vrijwilligers van het Oosthonk, de familie Groenhuijzen, de wijkregisseur van de gemeente Tiel en de ambassadeursgroep Trots op Tiel. Beenakker: Dit is een mooi voorbeeld van hoe we in onze Fruitstad op een vruchtbare wijze samenwerken.

Als kers op de taart maakte burgemeester Beenakker bekend dat de Ridderlijke Duitsche Orde voor het Oosthonk een bedrag beschikbaar heeft gesteld van 3500 euro.

Het Oosthonk wil een ontmoetingsplaats zijn van de wijk Tiel Oost. Het aantal activiteiten neemt toe en met de nieuwe aankleding van het gebouw hoopt het bestuur een goede aanzet te hebben gegeven aan deze ambitie.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights