Overeenstemming over bouw nieuwe bioscoop Tiel

Door Bert Leenders op woensdag 22 november 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Politiek, Nieuws, Foto.

De gemeente is het met Arcaplex, de exploitant van het bioscoopcomplex in de Waterstraat eens geworden over de bouw van een nieuw modern bioscoopcomplex met meerdere zalen met een wisselende grootte op de plaats van de oude bibliotheek aan de Kloosterstraat nabij Zinder / Bleekveld.
Arcaplex, dat ook een bioscoopzalencomplex in Spijkenisse exploiteert, betaalt de gemeente 300.000 euro voor de grond. De bibliotheek zal op kosten en in opdracht van de ondernemer tot het maaiveld gesloopt worden. De archiefkelder onder het gebouw blijft behouden en krijgt een gebruiksfunctie binnen het complex. Een afgesproken tijdschema moet er voor zorgen dat de bouw rond de jaarwisseling 2018 – 2019 kan beginnen. De nieuwe bioscoop kan, wanneer zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen eind 2019 in gebruik genomen worden. De parkeerplaats op het Bleekveld zal gedurende de bouw gedeeltelijk gebruikt worden als bouwopslagplaats en werk- en verblijfsruimte voor de bij de bouw betrokken bedrijven.

Eerste overeenkomst in 2014Eerste overeenkomst in 2014

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights