Theole neemt nieuwbouwcomplex feestelijk in gebruik

Het was zaterdag 1 juni feest bij voetbalvereniging Theole. De grootste sportvereniging van Tiel met maar liefst 56 voetbalteams opende officieel zijn nieuwe gebouw met daarin kleedkamers. Burgemeester Frank van der Meijden had de eer om het lint door te knippen. Sportwethouder Carla Kreuk had in plaats van een flink cadeau een aardigheidje meegenomen. Het grote cadeau van de gemeente was het onlangs in gebruik genomen extra kunstgrasveld met daaraan recent toegevoegd de verlichting voor dit broodnodige veld en een mobiele sproei-installatie.

Fotoalbum onder de tekst

Apetrots zijn ze bij Theole op het nieuwe gebouw. Een financieel beroep op de gemeente was daarvoor niet nodig. Een groep betrokken oud-leden ging aan de slag om de financiën bij elkaar te krijgen en slaagde daar in een bewonderenswaardige korte periode in. Verschillende Tielenaren met hart voor de sport en / of Theole bleken bereid om flink in de buidel te tasten. Daarnaast werden aanzienlijke bijdragen ontvangen van enkele fondsen zoals de Stichting Burgerweeshuis Tiel en een landelijk overheidsinstelling die bijdragen verstrekt aan bouwprojecten voor verenigingsaccommodaties. Aannemersbedrijf De Vree en Sliepen zorgde voor het ontwerp en de uitvoering van de ruwbouw. De afwerking werd voor een groot deel door eigen mensen van de vereniging gedaan.

Het nieuwe gebouw

Het nieuwe gebouw bestaat onder meer uit 10 moderne kleedkamers, een aparte ruimte voor de scheidsrechters, een gemeenschapsruimte, een sponsorruimte en een kantoorruimte die de gemeente huurt voor de uitvoering en begeleiding van sportprojecten. Het gebouw telt twee verdiepingen en is voorzien van een lift. Vanaf het ruime terras op de eerste verdieping heb je een mooi overzicht over het veldencomplex.

Los van het nieuwe gebouw staat midden tussen de zes velden de ook in financiële zin belangrijke sportkantine. Het plan is om dit bestaande gebouw de komende tijd een facelift te geven. Al het straatmeubilair op het veld en de verschillende aanwijsborden zijn passend geschilderd in de clubkleuren Geel-Zwart.

Helden aan de muur

De gangen in de benedenverdieping zijn behangen met panelen waarin de helden van Theole groot zijn afgebeeld. De afbeeldingen houden niet alleen de herinnering aan de helden van weleer levend, maar dienen ook als voorbeeld van wat je op sportief gebied kunt bereiken in het voetbal door het voetballen bij een lokale amateurvereniging. Bijna alle helden hebben na hun start bij Theole naam gemaakt in het betaalde voetbal en meerdere van hen speelden met succes in het nationale elftal en / of als prof in het buitenland.

Om jong talent de gelegenheid te geven zich verder te ontwikkelen heeft Theole een overeenkomst met de regionale eredivisieclub N.E.C. gesloten voor de doorstroming en doorontwikkeling van getalenteerde jonge clubleden.

Burgemeester Van der Meijden en sportwethouder Carla Kreuk prezen in hun toespraken de maatschappelijke relevantie en betrokkenheid van Theole. Daarover en over de club spraken we verder met voorzitter Jeroen Stam.

Theole een maatschappelijke organisatie

Jeroen onderstreept het belang van het nieuwe gebouw voor Theole. “Zo’n nieuw gebouw trekt leden aan. In nog geen jaar tijd hebben we 250 nieuwe leden gekregen. We hebben nu in totaal 1030 leden en spelen met 56 teams. Ik ben er trots op dat we dat allemaal goed kunnen managen. Theole is naast een voetbalvereniging, ook een maatschappelijke organisatie en een bedrijf. Hoewel alleen de hoofdtrainer bij ons op de loonlijst staat. Er komt veel geld binnen maar er gaat ook veel geld uit. De kunst is om het huishoudboekje kloppend te houden. Dat lukt gelukkig. We hebben ook voldoende vrijwilligers, hoewel het een hele klus is om alle functies te vervullen. Daarom starten we met een soort semi – vrijwillige dienstplicht waarbij alle leden of hun ouders jaarlijks enkele dagdelen werkzaamheden binnen het clubverband verrichten., of anders een bescheiden toeslag op de contributie betalen.

Theole is een fijne club om voorzitter van te zijn. Wanneer men het voetbaltenue aan heeft, is iedereen hier gelijk ongeacht beroep, herkomst of gerichtheid. We zorgen er voor dat ook mensen met een kleine beurs bij ons kunnen voetballen. Wij besteden veel aandacht aan begeleiding van de jeugd. Sportiviteit staat bij ons centraal. Het is zonde om onze accommodatie alleen te gebruiken voor eigen leden. Dan staat het er een flink deel van de week ongebruikt bij. Zo hebben we hier een oorspronkelijke Molukse groep walkingvoetballers, bekend als de Oldstars. Ondertussen zijn ook veel andere senioren lid van deze enthousiaste groep. Veel aandacht besteden we aan ons G-team, dat bestaat uit mensen met een beperking. Het is vertederend om te zien hoeveel sportplezier die hier beleven. Zelf kwam ik in aanraking met Theole door mijn dochter, die het advies kreeg om een teamsport te gaan doen. Ik stond versteld hoe zij hier opgevangen werd en snel een kring van vrienden en vriendinnen had. We koesteren ook onze senioren, die in hun actieve jaren vaak veel voor de club gedaan hebben. Dat wordt zeer op prijs gesteld. Vrijwel iedere dag ontvangen we op ons sportpark grote groepen scholieren, die daar naast veel sportief plezier en ontwikkeling ook genieten van een gezonde maaltijd. Ook andere groepen die willen sporten of voor een evenement van onze accommodatie gebruik willen maken zijn onder voorwaarden en met goede afspraken welkom. Zo zijn we ieder jaar start- en finishpunt van de wandelvierdaagse.

Terwijl ik met de voorzitter praat, lopen de velden vol met jonge spelers, die het op steeds een half veld opnemen tegen een team van buiten. Het is indrukwekkend om het gekrioel te zien. Theole bruist.

Fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights