Nieuws uit Tiel, editie 8 mei 2024

In deze editie:

– 5 mei viering

– Glasmozaïek ‘Versteend Fruit’

– Veehek

– Glasweg

5 mei viering

Enkele foto’s van een deel van de 5 mei viering. Burgemeester Frank van der Meijden ontsteekt het bevrijdingsvuur op de Groenmarkt. In de Waterstraat de traditionele kunstmarkt en bij Zinder activiteiten waaronder de Vrijheidsmaaltijd. De vrijwilligers van de Vlindertuin maakten van de gelegenheid gebruik om hun kas te spekken middels verkoop van plantjes.

Fotoalbum:

 

 

Fruitcorso Glasmozaïek ‘Versteend Fruit’ in binnenstad

Deze zomer komt er een groot corsokunstwerk van gekleurde glasmozaïeksteentjes op het Hoogeinde in Tiel. Het wordt een ode aan het Fruitcorso Tiel. Het kunstwerk heet ‘Versteend Fruit’, heeft een plateau van 15 bij 6 meter en is 50 centimeter hoog. Het is opgebouwd uit een staalconstructie met 42 dikke en vanaf onderen verlichte glasplaten.

Al sinds januari zijn een groot aantal vrijwilligers waaronder corsowagenbouwers bezig met het maken van de glazen panelen. De ondergrond wordt nu geschikt gemaakt voor de plaatsing van de constructie.

De Vriendjes van Flipje die hier in het verleden stonden komen terug in het brede deel van de Waterstraat nabij de Groenmarkt.

fotoalbum:

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2023/05/uitvoering-kunstwerk-versteend-fruit-van-start/

Meer info: https://www.hartvoortiel.nl/

 

 

Veehek terug geplaatst na de Dijkversterking Ophemertsedijk

Tijdens de mooie dagen van de laatste tijd komen steeds meer wandelaars en fietsers een kijkje nemen op de afgesloten Ophemertsedijk. Er moeten nog wat afrondende werkzaamheden plaats vinden maar het oude ‘Veehek’ is teruggeplaatst. Vanaf 12 juli is de aansluiting bij Bellevue gereed en wordt het fiets / voetpad weer geopend.

Dit veehek nabij Bellevue is de laatste herinnering aan de aanlegplaats van de stoomraderboten die van Rotterdam via Tiel en Nijmegen naar Keulen voeren. Tot de komst van de trein in 1870 was dat de enige mogelijkheid om te reizen en vee of goederen te vervoeren. Het hek is in de oorlog getroffen door een granaat welke schade nog is te zien.

 

Glasweg

Op Kellen wordt naast de bestaande Panovenweg een nieuwe weg aangelegd tussen het voormalig Maasglas terrein en de Kellenseweg. Met een verwijzing naar Glasfabriek De Maas / Maasglas is de naam Glasweg gekozen. Op het terrein komen overslagbedrijven met veel transportbewegingen waardoor de bestaande bedrijven aan de Panovenweg minder overlast zullen hebben.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights