Uitvoering kunstwerk ‘Versteend Fruit’ van start

Zaterdag zijn de eerste stappen gezet in de uitvoering van het kunstwerk ‘Versteend Fruit’ dat eind van het jaar geplaatst gaat worden op het pleintje Hoogeinde in de Tielse binnenstad. Het is een ode aan het Fruitcorso, er worden vele duizenden glazen mozaïek steentjes op 40 mm dikke gelaagde glasplaten van 1 x 2 m1 verlijmd en vanaf de onderzijde verlicht. Het tableau wordt 6 bij 15 meter en is ongeveer 50 cm hoog zodat het als zitbank gebruikt kan worden.

Het project is in 2017 opgestart door Cora Agterberg en Gera van der Leun. Na vele hobbels is de uitvoering van het project met hulp van velen in handen van Gera.

Zaterdag zijn een aantal kleinere proefpanelen gemaakt door onder andere een aantal corsowagenbouwers. Onder een glazen plaat wordt een foto geplaatst als voorbeeld voor het aanbrengen van de glazen steentjes. Dit is nu nog een detail van het latere paneel van 1×2 m1. Het is de bedoeling dat alle corso verenigingen in de definitieve uitvoering een ‘steentje’ zullen bijdragen. Om dat te promoten en tevens om wat geld binnen te halen gaan de proefpanelen naar alle corsoverenigingen.

Winkeliersvereniging Hart van Tiel, gemeente Tiel, FruitDelta Rivierenland, het Regionaal Investeringsfonds en de corsoverenigingen zijn bij het project betrokken. Het kunstwerk wordt in overleg met de aannemer voor de herinrichting van de binnenstad ergens aan het eind van het jaar aangebracht.

Fotoalbum

Zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/03/nieuws-van-en-over-de-gemeente-tiel-editie-4-maart-2020/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights