Nieuws uit Tiel, editie 25 Mei 2024

In deze editie:

Avond vierdaagse

Spelen Tiel West

Brandstichting en explosie nabij Westroijenhal

Herstel Waterplein

De avondvierdaagse georganiseerd door De Vrolijke Wandelaars.

Vrijdagavond was de tussenstop op het Kalverbos waarna de 425 wandelaars met muziek van Blaaskapel Amacitia uit Lienden via Walstede weer terug liepen naar de start en aankomst plaats Theole. Daar kregen alle deelnemers een Flipje medaille.

Per avond is 5 km gewandeld helaas dit jaar onder wat mindere weersomstandigheden maar een prima organisatie. Voor het tweede jaar was het Theole terrein start en finish plaats. De avondvierdaagse wordt in Tiel al meer dan 100 jaar georganiseerd en de huidige stichting bestaat al 75 jaar, de laatste jaren onder de naam ‘De Vrolijke Wandelaars’. Er zijn de nodige sponsoren betrokken bijvoorbeeld die de pauze verzorgen zodat de scholen dit niet zelf hoeven te doen. De deelnemers zijn scholen, sportclubs en ongeveer 50 individuele lopers.

https://www.vrolijkewandelaars.nl/

Fotoalbum:

Spelen in de Hertogenwijk Tiel West

De Hertogenwijk in Tiel krijgt de Buitenkans om meer kinderen aan het spelen en bewegen te krijgen. Tiel mag meedoen aan dit initiatief van de Buitenspeelcoalitie. Met de ondersteuning van deze organisatie en een cofinanciering van maximaal €55.000 kan de gemeente aan de slag om kinderen de speelkansen te bieden die ze verdienen.

De Buitenspeelcoalitie is een samenwerkingsverband van de Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Jantje Beton, Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport & Bewegen ondersteund door het Ministerie van VWS. Met initiatieven als de Buitenkans ondersteunen zij de mogelijkheden voor buitenspelen omdat dit essentieel is voor de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen.

Goede speelgelegenheid maken is niet mogelijk zonder te luisteren naar de buurtbewoners en dan met name de kinderen. Via gesprekken met hen, de ouders, andere buurtbewoners en betrokkenen zoekt de werkgroep naar de mooiste kansen en maakt deze concreet. Het ligt voor de hand dat er daarbij nadrukkelijk gekeken wordt naar het speel- en recreatieterrein aan de Hertog Arnoldstraat.

Dit terrein moest op de schop voor de dijkversterking. Nu die op deze locatie bijna is afgerond, worden er plannen gemaakt voor het herinrichten van het groen en de voorzieningen op deze populaire plek. Hiervoor is al een behoorlijk budget ter compensatie beschikbaar vanuit het waterschap. Samen met de Buitenkans kan er echt iets heel moois van gemaakt worden.

In Tiel zijn ouders en andere inwoners sowieso nauw betrokken bij de speelvoorzieningen en het beheer daarvan via de stichting Tiel Speelt. De Rotary Club Tiel ontfermt zich over een aantal speelplekken in Tiel West, waaronder die bijvoorbeeld aan de Hertog Arnoldstraat.

Brandstichting met explosie bij sporthal Westroijen

Tussen de sporthal Westroijen en het TEC terrein ligt een verhard speelveld. Dat trekt de nodige jeugd maar de laatste tijd ook veel gasten die regelmatig brand stichten. Vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur hadden vandalen lachgasflessen in brand gestoken met een enorme explosie tot gevolg. Volgens een buurtbewoner zelfs 2 met een tussenruimte van 5 minuten. De restanten kwamen 70 meter verderop tussen de woningen terecht. De bewoners zijn de overlast helemaal zat en hopen dat de gemeente maatregelen gaat nemen.

Burgemeester Van der Meijden: “Dit soort forse incidenten vormen een gevaar voor onze inwoners. Een explosie als dit veroorzaken dat doe je bewust. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen maar ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als er mensen in de buurt van zo’n explosie zijn. Daarom doe ik namens de politie ook een beroep op u. Heeft u iets gezien of hoort u iets in uw omgeving over wie hier bij betrokken zijn? Meld het dan zodat wij maatregelen kunnen nemen. Op deze manier beschermen we onze samenleving.”

Herstel schade aan vloer Waterplein Tiel Oost

Het is een vervelende traditie geworden om tijdens oud en nieuw een groot vreugdevuur te maken op het Waterplein. De betonvloer kan daar niet tegen en is zwaar beschadigd. Recent zijn deze beschadigingen hersteld.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights