Vrienden van Walstede en Westerhof vieren 40 jarig jubileum met feestelijke optredens

Al veertig jaar zamelen de vrienden van Walstede en Westerhof geld in. Een goede rede om de bewoners een extra feestelijk optreden aan te bieden. Dat gebeurde afgelopen week met feestelijke optredens van de zangkoren Die Liedjes uit Druten bij Westerhof en het Tielse Fruitig Geflipt bij Walstede.

Het waren geslaagde middagen waar de bewoners niet alleen konden genieten van populaire zang en muziek maar ook van gebak bij koffie of thee, drankjes en hapjes. Bij de opening vertelde de voorzitter van ‘De Vrienden’ over het doel van de stichting en gaf hij een overzicht waar het geld de laatste jaren vooral aan besteed was. Daarna was de Bühne voor de zangkoren. Het repertoire en de omlijsting kon daarbij rekenen op veel waardering en enthousiasme.

Samenstelling Bestuur en werkwijze

Het bestuur van De Vrienden van Walstede bestaat uit voorzitter Ferry Noothout, secretaris Mya van Amersvoort , penningmeester Ton Bergacker en de leden Heleen Wilke en Esin Altun. Esin is binnen Walstede activiteitenbegeleidster en de contactpersoon tussen Walstede en Westerhof en het bestuur van de vrienden.

Ton Bergacker, het bestuurslid met de meeste dienstjaren,vertelt dat de activiteiten die geheel betaald of gesubsidieerd worden in de loop der jaren veranderd zijn. “Tot enkele jaren geleden waren dat bij Walstede naast activiteiten in en rond Walstede ook uitjes in Tiel en soms ver daarbuiten. Door de verandering in de mogelijkheden van de bewoners ligt het accent tegenwoordig veel meer op geheel of gedeeltelijk subsidiëren activiteiten binnen en buiten op het terrein van de gebouwen. De laatste jaren is er naast amusementsprogramma’s voor bewoners zoals het Circus voor de Zorg, bezoeken van Roels Beestenboel en talrijke muzikale optredens ook behoorlijk geïnvesteerd in zaken die bewoners stimuleert tot bewegen en behoud van vaardigheden.Een mooi voorbeeld is de MOTOmed, een aangepaste hometrainer met een gekoppeld TV-scherm waardoor bewoners door de eigen stad of streek kunnen fietsen maar ook een kijkje kunnen nemen via een virtuele route in Amsterdam, Parijs en tal van andere steden en mooie landschappelijke gebieden. Die MOTOmeds worden druk gebruikt. Ook betaalden wij voor Westerhof terrasstoelen en een parasol voor het nieuwe terras dat vrijwilligers, vernieuwden. Het bestuur komt drie tot viermaal per jaar bijeen om aanvragen voor subsidies te behandelen, de financiën te bespreken en te zorgen dat de inkomsten op peil blijven. Vrijwel alle inkomsten komen van de mantelzorgers van bewoners en oud-bewoners.

Perenpop

In 2023 was er in zorgcentrum Lingewaarde en Vrijthof de eerste editie van Perenpop. Een muzikaal festival waarbij landelijk bekende artiesten en lokale sterren tussen de zorgcentra heen en weer pendelden om aansluitende optredens te verzorgen. Omdat het Circus voor de Zorg bij de Vrienden van Walstede – Westerhof een flinke hap uit de begroting opeiste, ontbrak het geld om aan Perenpop mee te doen. Maar dit jaar zal de tweede editie van dit muziekfeest in de tweede heft van september de deur van Walstede niet voorbijgaan.

Walstede en Westerhof vormen samen een organisatorische eenheid binnen de Zorgorganisatie SZR met diverse vestigingen in Tiel, Beesd en Geldermalsen. Westerhof biedt plaats aan drie woongroepen van elk zeven personen met dementie. Walstede biedt naast dementieafdelingen ook huisvesting aan mensen met een lichamelijke aandoening.

Fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights