Nieuws uit Tiel, editie 28 februari 2024

In deze editie:

– Ter Navolging

– Sloop schooltje

– Wezels verhuisd

– Bord Veerweg

Ter navolging op TV

Opnamedag met vrijwilligers van Ter Navolging en Jochem van Gelder voor het tv-programma “Van Gelders Grijs” van Omroep Gelderland. Er zijn opnamen en interviews gemaakt op Ter Navolging en de Joodse begraafplaats met o.a. Gerard Buijs, Pierre van der Schaaf, Cees van Winden en Wim Veerman. In dit nieuwe seizoen van ‘Van Gelders Grijs’ bezoekt Jochem van Gelder ouderen met een gezamenlijke passie die hen jong houdt. Van roeien tot folkloristisch dansen, van kegelen tot open water zwemmen in Kapel Avezaath. Iedere uitzending staat 1 vereniging of groep centraal. De ouderen met wie Jochem in gesprek gaat vertellen waarom juist hún bezigheid/passie zo leuk is. Daarnaast gaat het ook heel erg om de sociale functie van een groep. Uitzending bij Omroep Gelderland op zaterdag 2 maart om 17.15. De uitzending wordt daarna ieder uur om de 15 minuten over het hele uur herhaald en is na zaterdag te zien op de website van Omroep Gelderland en via YouTube. Vanaf zondag staat er een artikel op de site van Omroep Gelderland.

Fotoalbum:

 

Sloop schooltje en nieuwbouw Het Kasteeltje

In de Mr. Rinkstraat is het voormalig kleuterschooltje gesloopt. In oktober 1979 door burgemeester Broekens geopend als kleuterschool Dikkertje Dap behorend bij de Prins Bernard school. Na jaren werd de naam Flattekat en de laatste jaren is het in gebruik door Kinderopvang Het Kasteeltje als kinderdagverblijf met max 12 kinderen en Buiten Schoolse Opvang met max 22 kinderen.

Begin april gaat aannemer De Vree en Sliepen op het terrein links van de Brede school de Regenboog beginnen met de nieuwbouw welke in het najaar wordt opgeleverd. Dan kunnen 2 kinderdagverblijf groepen (32 kinderen) en 1 BSO (22 kinderen) terecht. Voor de BSO zijn tijdelijke units geplaatst.

Fotoalbum:

 

Wezels en Bunzings verhuisd naar Vijverberg

De Wezels en Bunzings zijn definitief verhuisd van de Kellenseweg naar de Vijverberg in Tiel. Deze verhuizing is geheel verzorgd en georganiseerd door de gemeente, met behulp van de Provincie Gelderland. Allerlei werkzaamheden verstoorden de rust van de dieren. Daarom verzochten zij de gemeente of er een andere woning voor hun beschikbaar was. Na drie jaar voorbereiding en een verbouwing op de Vijverberg kunnen de dieren eindelijk hun intrek nemen op hun nieuwe locatie.

Daar kwam best nog wat bij kijken. De gemeente heeft een pad in de vorm van een takkenril langs de Kanaalstraat en Latensteinse Rondweg aangelegd, dat het makkelijk moet maken om de weg naar hun nieuwe verblijf te vinden. Op de Vijverberg is een nieuw verblijf gebouwd dat voldoet aan alle wensen van de dieren. Het afgelopen jaar hebben de dieren al kunnen wennen aan de situatie en met een gerust hart kunnen ze nu hun oude verblijf achter zich laten.

Om zorgvuldig om te gaan met mogelijk achtergebleven wezels en bunzings, gaat de gemeente met behulp van een ecoloog beetje bij beetje de oude woonplek opruimen. De gemeente moet nog beslissen wat ze met het schone en lege terrein aan de Kellenseweg gaan doen.

Zie ook item 2022: https://detielenaar.nl/nieuws/2022/03/wezels-en-bunzings-komen-op-de-vijverberg-tiel/

 

Stopverbod

Op de Veerweg / Waalkade zijn stopverbod verkeersborden geplaatst. Het is dus niet meer mogelijk om vanuit je auto even te genieten van het uitzicht op de Waal, bijvoorbeeld bij storm. Veel Tielenaren zijn verknocht aan de Waal maar vanaf nu dus op afstand.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights